HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVispastei Met Garnalen En Crème Fraîche
topBanner
Vispastei met garnalen en crème fraîche

Vispastei met garnalen en crème fraîche

met venkel, knapperige oventomaten en courgettesalade

Bourgondisch
Lees meer

Venkel over? Deze groente kun je ook rauw eten. Rasp fijn en meng met de courgettelinten voor een extra aromatische salade.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)VisSchaaldierenGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd60 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Venkel

2 stuk(s)

Vleestomaat

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Courgette

10 gram

Triokruidenmix: Dille, Munt & bladpeterselie

100 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

260 gram

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

(BevatVis)

80 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

⅔ stuk(s)

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenMelk (inclusief lactose))

25 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

300 ml

Visbouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 el

Wittewijnazijn

1 el

Bloem

1 tl

Suiker

3 el

Olijfolie

4 tl

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4918 kJ
Energie (kcal)1175 kcal
Vetten74.0 g
waarvan verzadigd32.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels10 g
Eiwitten45 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de visbouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes. Halveer de vleestomaat in de breedte en snijd de gewone tomaat in blokjes.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Fruit de sjalot en knoflook 2 minuten. Voeg de venkel toe en bak 3 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem toe per persoon en roerbak 1 minuut. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon, de bouillon en verhoog het vuur. Breng op smaak met peper en zout en laat 8 - 10 minuten inkoken. Roer af en toe door.

3

Snijd de courgette in dunne plakken. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgette in 6 - 8 minuten gaar. Haal uit de pan en laat afkoelen in een saladekom. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de bladpeterselie en dille fijn, maar bewaar apart van elkaar. Maak een dressing in een kleine kom met per persoon: 1/2 tl suiker, 1 el wittewijnazijn, de dille, munt en een snuf zout.

4

Verlaag het vuur van de hapjespan en roer de crème fraîche, bladpeterselie en tomatenblokjes erdoor. Breng de zalm, koolvis, kabeljauw en garnalen op smaak met peper en zout en leg in een ovenschaal. Giet de saus eroverheen. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal, stop de randen in of snijd het overbodige deeg weg langs de randen en snijd op de bovenkant kruiselings in. Bak 20 – 25 minuten in de oven.

5

Meng de panko met peper, zout en 1 el olijfolie per persoon. Leg de vleestomaten in een ovenschaal en besprenkel met 1 tl zwarte balsamicoazijn per tomaat en dek af met de panko. Bak de tomaten, samen met de vispastei, 15 - 20 minuten in de oven.

6

Serveer de vispastei met de courgettesalade en de tomaten met panko. Meng vlak voor serveren, wanneer de courgette is afgekoeld, de dressing met de courgette in de saladekom en serveer bij de vispastei.