Visburger met mushy peas
Visburger met mushy peas

Visburger met mushy peas

met zelfgemaakte ravigottesaus

Mushy peas is een typisch Brits bijgerecht dat vaak gegeten wordt met Fish en Chips. Supermakkelijk en superlekker!

Allergens:
Mustard
•Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

100 g

Canned peas

¼ piece

Lemon

5 g

Capers

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

5 g

Fresh flat leaf parsley & chives

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

1 piece

Multigrain fish burger

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Mustard

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories977 kcal
Energy (kJ)4088 kJ
Fat58.7 g
Saturated Fat12.6 g
Carbohydrate81.3 g
Sugar7 g
Dietary Fiber12.8 g
Protein27.7 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Bowl
•Baking Sheet with Baking Paper
•Tall-Sided Pan
•Potato Masher
•Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes van 1/2 - 1 cm. Meng in een kom de partjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de partjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 – 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelen ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, peper en zout.

Snijden
2

Snijd de citroen in 8 partjes. Hak de kappertjes, peterselie en bieslook fijn. Laat de doperwten uitlekken. Weeg indien nodig af. Snipper de ui fijn.

Vis bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de visburger 3 minuten per kant. De visburger is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.

Mushy peas maken
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, erwten en de helft van de ui toe en roerbak 2 - 3 minuten. Haal van het vuur en plet de erwten voorzichtig met een aardappelstamper of de achterkant van een vork. Pers 1 citroenpartje per persoon uit over de erwten en breng op smaak met peper en zout.

Ravigottesaus maken
5

Meng in een kleine kom de mayonaise, mosterd, kappertjes, de verse kruiden, de overige ui en het sap van 1 citroenpartje per persoon. Breng de ravigottesaus op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen, erwten en visburger over de borden. Serveer met de ravigottesaus en 1 citroenpartje per persoon.