Visburger met meerzadenvisschnitzel en ravigotesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Visburger met meerzadenvisschnitzel en ravigotesaus

Visburger met meerzadenvisschnitzel en ravigotesaus

met ciabatta, ovenkrieltjes en romige spinazie

Deze visschnitzel is gemaakt van 100% MSC-gecertificeerde koolvis voor een duurzame en smakelijke burger.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

¼ stuk(s)

Ui

200 gram

Spinazie

15 gram

Kruidenroomkaas

1 stuk(s)

Meerzadenvisschnitzel

25 gram

Ravigotesaus

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)878 kcal
Energie (kJ)3672 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers7 g
Vezels9.9 g
Eiwitten28 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en snijd in kwarten. Meng in een kom de krieltjes met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak de krieltjes in 30 - 40 minuten gaar in de oven. Bak de ciabatta de laatste 6 - 8 minuten mee in de oven.

Snijden
2

Snipper de ui. Houd per persoon enkele blaadjes spinazie achter om straks het broodje mee te beleggen.

Spinazie bakken
3

Ga verder met deze stap als de krieltjes nog ongeveer 15 minuten moeten bakken. Verhit dan 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gesnipperde ui 2 - 3 minuten aan. Voeg vervolgens, hand voor hand, de spinazie toe en laat in ongeveer 4 - 5 minuten slinken. Meng de kruidenroomkaas door de spinazie en breng op smaak met peper en zout. Houd afgedekt warm op laag vuur.

Visschnitzel bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de meerzadenvisschnitzel 3 - 4 minuten per kant of totdat hij aan beide kanten goudbruin is.

Broodje beleggen
5

Snijd de ciabatta open en beleg met de achtergehouden blaadjes spinazie. Leg de meerzadenvisschnitzel erop en verdeel de ravigotesaus erover.

Serveren
6

Verdeel de krieltjes over de borden. Leg op elk bord een ciabatta met visschnitzel. Serveer de romige spinazie in aparte kleine kommetjes.