Deze visschnitzel is gemaakt van 100% MSC-gecertificeerde koolvis voor een duurzame en smakelijke burger.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Wit tarwebroodje
¼ stuk(s)
Ui
200 gram
Spinazie
15 gram
Kruidenroomkaas
1 stuk(s)
Meerzadenvisschnitzel
25 gram
Ravigotesaus
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
½ el
Zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en snijd in kwarten. Meng in een kom de krieltjes met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak de krieltjes in 30 - 40 minuten gaar in de oven. Bak de ciabatta de laatste 6 - 8 minuten mee in de oven.
Snipper de ui. Houd per persoon enkele blaadjes spinazie achter om straks het broodje mee te beleggen.
Ga verder met deze stap als de krieltjes nog ongeveer 15 minuten moeten bakken. Verhit dan 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gesnipperde ui 2 - 3 minuten aan. Voeg vervolgens, hand voor hand, de spinazie toe en laat in ongeveer 4 - 5 minuten slinken. Meng de kruidenroomkaas door de spinazie en breng op smaak met peper en zout. Houd afgedekt warm op laag vuur.
Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de meerzadenvisschnitzel 3 - 4 minuten per kant of totdat hij aan beide kanten goudbruin is.
Snijd de ciabatta open en beleg met de achtergehouden blaadjes spinazie. Leg de meerzadenvisschnitzel erop en verdeel de ravigotesaus erover.
Verdeel de krieltjes over de borden. Leg op elk bord een ciabatta met visschnitzel. Serveer de romige spinazie in aparte kleine kommetjes.