topBanner
Visburger met meerzadenvisschnitzel en ravigotesaus

Visburger met meerzadenvisschnitzel en ravigotesaus

met ciabatta, ovenkrieltjes en romige spinazie

Lees meer

Deze visschnitzel is gemaakt van 100% MSC-gecertificeerde koolvis voor een duurzame en smakelijke burger.

Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Krieltjes

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

400 gram

Spinazie

2 stuk(s)

Meerzadenvisschnitzel

25 gram

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Ravigotesaus

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3672 kJ
Energie (kcal)878 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels7 g
Eiwitten28 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en snijd in kwarten. Meng in een kom de krieltjes met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak de krieltjes in 30 - 40 minuten gaar in de oven. Bak de ciabatta de laatste 6 - 8 minuten mee in de oven.

2

Snipper de ui. Houd per persoon enkele blaadjes spinazie achter om straks het broodje mee te beleggen.

3

Ga verder met deze stap als de krieltjes nog ongeveer 15 minuten moeten bakken. Verhit dan 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gesnipperde ui 2 - 3 minuten aan. Voeg vervolgens, hand voor hand, de spinazie toe en laat in ongeveer 4 - 5 minuten slinken. Meng de kruidenroomkaas door de spinazie en breng op smaak met peper en zout. Houd afgedekt warm op laag vuur.

4

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de meerzadenvisschnitzel 3 - 4 minuten per kant of totdat hij aan beide kanten goudbruin is.

5

Snijd de ciabatta open en beleg met de achtergehouden blaadjes spinazie. Leg de meerzadenvisschnitzel erop en verdeel de ravigotesaus erover.

6

Verdeel de krieltjes over de borden. Leg op elk bord een ciabatta met visschnitzel. Serveer de romige spinazie in aparte kleine kommetjes.