HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamees Kipgehakt In Little Gem
topBanner
Vietnamees kipgehakt in little gem

Vietnamees kipgehakt in little gem

Met noedels en twee kruidige sausjes

Lees meer

In de Vietnamese keuken wordt veel gekookt met een mix van smaken en structuren. Zuur, zoet, pittig - proef jij al deze smaken terug in dit gerecht? Je gebruikt vandaag knapperige little gem als kleine kommetjes, die je vult met noedels en gehakt. Deze frisse hapjes kun je zo oppakken, met je handen eten mag dus!

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :VisGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

1 tl

Gemalen citroengras

15 ml

Vissaus

(BevatVis)

5 gram

Verse koriander en munt

220 gram

Gekruid kipgehakt

140 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

200 gram

Gesneden peen

2 stuk(s)

Little gem

Zelf toevoegen

2 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Sambal

½ tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2707 kJ
Energie (kcal)647 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels7 g
Eiwitten34 g
Zout3.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Kleine kom
Koekenpan
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp met een fijne rasp. Snijd het uiteinde met steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.

2

Meng in een kleine kom de knoflook, gember, rode peper, gemalen citroengras, vissaus, wittewijnazijn tot een lichte saus. Meng voor de zoete chilisaus de sambal, suiker en zonnebloemolie in een andere kleine kom. Ris de blaadjes van de munt en snijd samen met de koriander fijn.

3

Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt en driekwart van de lichte saus toe en bak het gehakt in 5 – 6 minuten los. Breng op smaak met peper en zout.

4

Kook ondertussen de noedels met de peen in de pan met deksel, afgedekt, in 2 – 3 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af met koud water.

5

Voeg ondertussen 1/2 el water per persoon aan de overige lichte saus toe en haal de bladeren per stuk los van de krop little gem.

6

Verdeel de noedels en de peen over de blaadjes. Schep daar het kipgehakt overen garneer met de munt en koriander. Serveer met de sausjes ernaast zodat iedereen deze naar smaak kan toevoegen.