Verse pappardelle met ragu van sukade, spek en paddenstoelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse pappardelle met ragu van sukade, spek en paddenstoelen

Verse pappardelle met ragu van sukade, spek en paddenstoelen

met frisse salade

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

125 gram

Cherrytomaten

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse salie en basilicum

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

25 gram

Spekblokjes

60 gram

Kalfssukade

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Verse pappardelle

(Bevat Eieren, Gluten)

40 gram

Slamix: spinazie, rucola en red chard

25 gram

Parmigiano reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4569 kJ
Energie (kcal)1092 kcal
Vetten57 g
waarvan verzadigd25.2 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers18.2 g
Vezels11 g
Eiwitten46 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Saladekom
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de rode ui. Halveer de cherrytomaten. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de salie fijn. Snijd de paddenstoelenmix grof.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, salie, spekblokjes en de helft van de rode ui 2 - 3 minuten met flink wat zout en peper. Voeg de grof gesneden paddenstoelen en de helft van de cherrytomaten toe en bak nog 2 - 3 minuten mee.

Kalfssukade stoven
3

Leg ook de kalfssukade in de hapjespan. Voeg de cherrytomaten uit blik en de slagroom toe. Meng goed, dek af en laat 10 - 15 minuten zachtjes stoven op middelmatig vuur. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel en kook de pappardelle, afgedekt, in 5 - 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg eventueel een kleine beetje extra vierge olijfolie toe en meng goed door, zodat de pappardelle niet te veel aan elkaar gaat plakken.

Roeren en snijden
4

Roer de saus goed door, zodat de kalfssukade uit elkaar valt. Snijd de basilicumblaadjes fijn.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd, 1/2 el witte balsamicoazijn en de rest van de rode ui. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de rest van de verse cherrytomaten, het basilicum en de slamix.

Serveren
6

Breng eventueel de tomatensaus op smaak met peper en zout. Verdeel de pappardelle over diepe borden en schep de ragu erop. Serveer de salade erbij. Rasp de parmigiano reggiano aan tafel boven de borden.