Skip to main content
Verse pappardelle met gekonfijte kip
Verse pappardelle met gekonfijte kip

Verse pappardelle met gekonfijte kip

met paddenstoelen en pesto-roomsaus

4.3
(474)

Met de rijke smaken van dit gerecht waan je je zo in een restaurant. We hebben je het meeste werk uit handen genomen door de kip alvast te konfijten. Met deze kooktechniek wordt het vlees langzaam gegaard in eigen vet, waardoor het lekker mals is.

Allergenen:
Ei
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

30 gram

Rucola en veldsla

125 gram

Verse pappardelle

(Bevat: Ei, Gluten)

25 gram

Groene pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten)

10 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ tl

Honing

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

¼ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5125 kJ
Energie (kcal)1225 kcal
Vetten80 g
waarvan verzadigd36.3 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers6 g
Vezels6 g
Eiwitten47 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat
Bakpapier
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Kippendij bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de gekonfijte kippendij met het vel naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 – 18 minuten in de oven, tot de kippendij goudbruin is. Laat de kippendij vervolgens afkoelen tot je hem aan kunt raken zonder je vingers te verbranden.

Snijden
2

Snijd de verse dille zeer fijn. Verhit ruim water in een pan met deksel voor de pappardelle.

Vinaigrette maken
3

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn, de mosterd en de honing met peper en zout tot een vinaigrette. Meng er de salademix en het grootste deel van de dille doorheen.

Champignons bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan. Bak de champignons 4 – 6 minuten aan op middelhoog vuur. Voeg daarna per persoon 100 ml slagroom en 1 tl witte wijnazijn toe. Laat de saus op zacht vuur inkoken tot de gewenste dikte. Voeg de verse pappardelle toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 6 – 8 minuten gaar. Roer regelmatig. Giet af en bewaar een wat van het kookvocht.

Pasta mengen
5

Pluk met een vork het vlees van de kippendij. Voeg de kip, de pappardelle en de groene pesto toe aan de koekenpan met champignons. Schep goed om en verhit nog 1 minuut op middelhoog vuur.

Serveren
6

Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige dille. Verdeel de salade naast de pasta.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders