Skip to main content
Verse pappardelle met gekonfijte kip
Verse pappardelle met gekonfijte kip

Verse pappardelle met gekonfijte kip

met paddenstoelen en pesto-roomsaus

4.3
(474)

Met de rijke smaken van dit gerecht waan je je zo in een restaurant. We hebben je het meeste werk uit handen genomen door de kip alvast te konfijten. Met deze kooktechniek wordt het vlees langzaam gegaard in eigen vet, waardoor het lekker mals is.

Allergens:
Ei
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Gekonfijte kippendij

30 g

Rucola en veldsla

125 g

Verse pappardelle

(Contains: Ei, Gluten)

25 g

Groene pesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)

10 g

Verse dille

(May be present: Selderij)

175 g

Gemengde gesneden paddenstoelen

100 milliliters

Slagroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

¼ teaspoon

Honing

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

¼ teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)5125 kJ
Calories1225 kcal
Fat80 g
Saturated Fat36.3 g
Carbohydrate76 g
Sugar6 g
Dietary Fiber6 g
Protein47 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet
Parchment Paper
Pan with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Kippendij bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de gekonfijte kippendij met het vel naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 – 18 minuten in de oven, tot de kippendij goudbruin is. Laat de kippendij vervolgens afkoelen tot je hem aan kunt raken zonder je vingers te verbranden.

Snijden
2

Snijd de verse dille zeer fijn. Verhit ruim water in een pan met deksel voor de pappardelle.

Vinaigrette maken
3

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn, de mosterd en de honing met peper en zout tot een vinaigrette. Meng er de salademix en het grootste deel van de dille doorheen.

Champignons bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan. Bak de champignons 4 – 6 minuten aan op middelhoog vuur. Voeg daarna per persoon 100 ml slagroom en 1 tl witte wijnazijn toe. Laat de saus op zacht vuur inkoken tot de gewenste dikte. Voeg de verse pappardelle toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 6 – 8 minuten gaar. Roer regelmatig. Giet af en bewaar een wat van het kookvocht.

Pasta mengen
5

Pluk met een vork het vlees van de kippendij. Voeg de kip, de pappardelle en de groene pesto toe aan de koekenpan met champignons. Schep goed om en verhit nog 1 minuut op middelhoog vuur.

Serveren
6

Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige dille. Verdeel de salade naast de pasta.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes