Verse pappardelle met gebakken kabeljauw
Verse pappardelle met gebakken kabeljauw

Verse pappardelle met gebakken kabeljauw

met romige prei-spinaziesaus, bieslook en citroen

Speciaal ingrediënt in je box! De pappardelle komt van De Pastafabriek, een Italiaans familiebedrijf waar iedereen met passie en liefde de verse pasta maakt.

Allergens:
Ei
Tarwe
Vis
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Leek

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

125 g

Fresh pappardelle

(Contains Ei, Tarwe)

100 milliliters

Heavy cream

50 g

Spinach

1 piece

Cod fillet

(Contains Vis)

15 g

Grated Italian cheese

(Contains Melk (inclusief lactose))

½ piece

Lemon

2.5 g

Fresh dill & chives

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2860 kJ
Calories684 kcal
Fat19.4 g
Saturated Fat7.9 g
Carbohydrate83.4 g
Sugar9 g
Dietary Fiber8.5 g
Protein41.5 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Colander
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan voor de verse pappardelle (zie Tip).
  • Snijd de prei in dunne ringen en snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Bewaar de pasta in de koelkast tot het moment dat je hem gaat koken. Zo voorkom je dat hij al opwarmt en gaat plakken.

Pasta koken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Bak de knoflook, ui en prei 4 - 5 minuten. Blijf goed roeren.
  • Kook de pappardelle 4 - 6 minuten in de pan. Giet af en laat uitstomen.
  • Voeg de slagroom toe aan de prei en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Dek af en laat 5 - 7 minuten op laag vuur stoven. Voeg de laatste 2 minuten de spinazie toe en dek opnieuw af.
Saus afmaken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Roer de helft van de kaas door de roomsaus en verhit nog 2 - 3 minuten verder.
  • Snijd de citroen in partjes en knijp 1/4 citroen per persoon uit boven de saus. Breng flink op smaak met peper en zout.

 

Serveren
4
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de prei-spinaziesaus erover.
  • Leg de vis op de pasta.
  • Garneer met de bieslook en dille, de overige kaas en de eventueel overige citroenpartjes.