Veggie + protein - Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella
Veggie + protein - Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella

Veggie + protein - Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella

Met basilicum en ciabatta

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Carrot

2 piece

Tomato

2.5 g

Fresh basil

120 g

Baby meatballs

1 piece

White bread roll

1 bulb(s)

Buffalo mozzarella

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

300 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2163 kJ
Calories517 kcal
Fat39.7 g
Saturated Fat24 g
Carbohydrate18 g
Sugar13.5 g
Dietary Fiber12.3 g
Protein20.9 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Soup pan
•Stick Blender

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

2

Snijd de wortel in dunne, halve plakken en de tomaat in parten. Scheur het basilicum klein.

3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wortel en de tomaat toe en roerbak 4 minuten. Voeg de bouillon toe en kook de soep, afgedekt, 12 - 15 minuten op middellaag vuur.

4

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer (zie tip). Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Voeg de soepballetjes toe, zet de pan terug op het vuur en laat de soep nog 6-8 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Liever een kruidigere soep? Pureer dan tijdens stap 5 de basilicum mee met de groenten.

5

Bak ondertussen de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven. Laat de buffelmozzarella uitlekken en scheur in kleine stukjes. Snijd de ciabatta open en beleg met de helft van de mozzarella. 

6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige mozzarella en het basilicum. Serveer met de ciabatta.