Wist je dat shakshuka het Arabische woord is voor mix of mengsel?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
¼ piece
Red chili pepper
½ piece
Bell pepper
3 piece
Tomato
2.5 g
Fresh curly parsley
(May be present Celery)
3 piece
Seasoned beef meatballs
4 piece
Egg
50 g
Fresh goat's cheese
1 piece
Malted grain bread roll
(Contains Spelt, Gluten, Wheat, Barley, Rye May be present Sesame, Milk, Egg, Soy, Lupin, Gluten, Tree nuts)
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
Sunflower oil
1.5 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en de paprika en snijd beide klein. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en snijd de krulpeterselie fijn.
Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 250 g groente bevat en door de tomaat en paprika meer vitamine C dan de ADH?
Halveer de gekruide gehaktballen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en bak de gehaktballen in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.
Tip: Gebruik een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.
Verhit de overig olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika, pruimtomaat en de helft van de krulpeterselie toe. Voeg vervolgens 30 ml water per persoon toe en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de gehaktballen toe en meng goed met de saus. Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 6-10 minuten stollen (zie Tip). Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.
Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op jouw voorkeur.
Bak ondertussen het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven of tot het broodje goudbruin kleurt.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met het bierbostelbroodje.