Veggie + protein - Shakshuka met gekruide gehaktballetjes als extra
Veggie + protein - Shakshuka met gekruide gehaktballetjes als extra

Veggie + protein - Shakshuka met gekruide gehaktballetjes als extra

met verse geitenkaas, peterselie en bierbostelbroodje

Wist je dat shakshuka het Arabische woord is voor mix of mengsel?

Tags:
Family
Allergens:
Spelt
•Gluten
•Wheat
•Barley
•Rye

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Bell pepper

3 piece

Tomato

2.5 g

Fresh curly parsley

(May be present Celery)

3 piece

Seasoned beef meatballs

4 piece

Egg

50 g

Fresh goat's cheese

1 piece

Malted grain bread roll

(Contains Spelt, Gluten, Wheat, Barley, Rye May be present Sesame, Milk, Egg, Soy, Lupin, Gluten, Tree nuts)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Sunflower oil

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)1957 kJ
Calories468 kcal
Fat20.9 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate52.8 g
Sugar13.3 g
Dietary Fiber15.6 g
Protein11.9 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiding
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en de paprika en snijd beide klein. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en snijd de krulpeterselie fijn.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 250 g groente bevat en door de tomaat en paprika meer vitamine C dan de ADH?

Gehaktballen bakken
2

Halveer de gekruide gehaktballen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en bak de gehaktballen in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Gebruik een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Groenten koken
3

Verhit de overig olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika, pruimtomaat en de helft van de krulpeterselie toe. Voeg vervolgens 30 ml water per persoon toe en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Eieren stollen
4

Voeg de gehaktballen toe en meng goed met de saus. Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 6-10 minuten stollen (zie Tip). Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op jouw voorkeur.

Broodje bakken
5

Bak ondertussen het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven of tot het broodje goudbruin kleurt.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met het bierbostelbroodje.