Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino

Labels:
Eenpansgerecht
Allergenen :
Selderij
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Vers basilicum

1 spriet(en)

Bleekselderij

(Bevat Selderij)

1.5 stuk(s)

Tomaat

75 gram

Risottorijst

1 stuk(s)

Doradefilet

(Bevat Vis)

¼ stuk(s)

Rode peper

0.56 bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

250 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)653 kcal
Energie (kJ)2733 kJ
Vetten53.4 g
waarvan verzadigd29.7 g
Koolhydraten10.6 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels3 g
Eiwitten31.8 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Groenten bereiden
1

Bereid de bouillon. Dep de doradefilet droog met keukenpapier. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Hak de basilicumblaadjes grof. Snijd de bleekselderij in dunne halve boogjes. Smelt de helft van de roomboter in een pan met deksel op middellaag vuur en voeg de ui, de knoflook, de bleekselderij, de olijfolie en 2 el water per persoon toe. Roerbak de groenten 5 minuten op laag vuur, of totdat ze zacht zijn.

Risottorijst bakken
2

Snijd ondertussen de pruimtomaat in blokjes van 1 cm en bewaar apart. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en bak al roerend 1 minuut.

Risotto bereiden
3

Voeg 1/3 van de bouillon toe aan de pan met deksel en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen (zie TIP). Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Tip: Vervang naar wens 50 ml van de bouillon per persoon door dezelfde hoeveelheid witte wijn.

Risotto afmaken
4

Roer de tomatenblokjes door de risotto. Voeg de overige bouillon toe aan de risotto en laat de rijstkorrels de bouillon weer langzaam opnemen. Blijf goed doorroeren. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is, maar nog een lichte bite heeft van binnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten (zie TIP). Voeg eventueel extra water toe om de korrel nog verder te garen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De hoeveelheid vocht die je nodig hebt om de risotto te garen, is sterk afhankelijk van de grootte van je pan. Proef daarom tussendoor en voeg indien nodig meer water of bouillon toe.

Dorade bakken
5

Haal de pan van het vuur. Scheur de buffelmozzarella in stukjes en roer samen met de helft van de basilicum en de helft van de geraspte pecorino door de risotto. Laat, afgedekt, 2 minuten staan en breng op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de dorade 2 - 3 minuten op de huid en 1 - 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden, leg de doradefilet erop en bestrooi met de rode peper en de overige pecorino. Garneer met de overige basilicum.