topBanner
Risotto met doradefilet en buffelmozzarella

Risotto met doradefilet en buffelmozzarella

Met tomaat, vers basilicum en pecorino

Vis als extra
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :SelderijVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

2 stuk(s)

Bleekselderij

(BevatSelderij)

3 stuk(s)

Pruimtomaat

150 gram

Risottorijst

2 stuk(s)

Doradefilet met huid

(BevatVis)

½ stuk(s)

Rode peper

125 gram

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3916 kJ
Energie (kcal)936 kcal
Vetten55.0 g
waarvan verzadigd29.2 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels4 g
Eiwitten41 g
Zout3.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Dep de doradefilet droog met keukenpapier. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Hak de basilicumblaadjes grof. Snijd de bleekselderij in dunne halve boogjes. Smelt de helft van de roomboter in een pan met deksel op middellaag vuur en voeg de ui, de knoflook, de bleekselderij, de olijfolie en 2 el water per persoon toe. Roerbak de groenten 5 minuten op laag vuur, of totdat ze zacht zijn.

2

Snijd ondertussen de pruimtomaat in blokjes van 1 cm en bewaar apart. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en bak al roerend 1 minuut.

3

Voeg 1/3 van de bouillon toe aan de pan met deksel en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen (zie TIP). Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

4

Roer de tomatenblokjes door de risotto. Voeg de overige bouillon toe aan de risotto en laat de rijstkorrels de bouillon weer langzaam opnemen. Blijf goed doorroeren. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is, maar nog een lichte bite heeft van binnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten (zie TIP). Voeg eventueel extra water toe om de korrel nog verder te garen. Breng op smaak met peper en zout.

5

Haal de pan van het vuur. Scheur de buffelmozzarella in stukjes en roer samen met de helft van de basilicum en de helft van de geraspte pecorino door de risotto. Laat, afgedekt, 2 minuten staan en breng op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de dorade 2 - 3 minuten op de huid en 1 - 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de risotto over de borden, leg de doradefilet erop en bestrooi met de rode peper en de overige pecorino. Garneer met de overige basilicum.