Veggie + protein - Platbroodpizza's met buffelmozzarella
Veggie + protein - Platbroodpizza's met buffelmozzarella

Veggie + protein - Platbroodpizza's met buffelmozzarella

met coppa di parma als extra

Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

125 g

Mushrooms

½ piece

Bell pepper

50 g

Coppa di Parma

½ bulb(s)

Buffalo mozzarella

(Contains Milk)

200 g

Passata

0.99 teaspoon

Ground paprika

2 piece

Lebanese flatbread

⅓ sachet(s)

Dried oregano

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

Not included in your delivery

to taste

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)1696 kJ
Calories405 kcal
Fat29.9 g
Saturated Fat17.3 g
Carbohydrate11 g
Sugar8.5 g
Dietary Fiber6 g
Protein19.7 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.

Snijden en scheuren
2

Snijd de champignons in plakken en de paprika in smalle repen. Scheur de buffelmozzarella klein. Snijd of scheur de coppa di Parma in tweeën.

Champignons bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 – 4 minuten.

Tip: Wist je dat paddenstoelen en daarmee ook champignons eigenlijk schimmels zijn? Qua voedingsstoffen doen ze echter niet onder aan groenten. Ze zijn rijk aan vitamine B2, foliumzuur, kalium en vezels en daarmee onder andere goed voor je energielevel, bloeddruk, darmfunctie en verzadigingsgevoel.

Pizza beleggen
4

Meng ondertussen de passata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de champignons, de paprika en de coppa di parma over de platbroden en bestrooi met de gedroogde oregano en geraspte belegen kaas.

Bakken
5

Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven (zie TIP). Verdeel, meteen nadat de pizza uit de oven komt, de buffelmozzarella erover en laat even smelten.

Tip: Passen niet alle pizza’s tegelijk in de oven? Beleg de volgende platbroden dan pas als de andere in de oven staan, zo voorkom je dat de bodem vochtig wordt.

Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.