Parelcouscoussalade met biefstukpuntjes als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscoussalade met biefstukpuntjes als extra

Parelcouscoussalade met biefstukpuntjes als extra

met avocado, feta en koriander

Wat maakt de pompoenpit de kampioen onder de zaden en de noten? (Het antwoord is: pompoenpitten bevatten van deze voedselgroep het meeste magnesium - essentieel voor een gezonde bloeddruk en sterke botten en spieren.)

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Avocado

85 gram

Parelcouscous

½ stuk(s)

Limoen

2.5 gram

Verse koriander

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

120 gram

Biefstukpuntjes

40 gram

Veldsla

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ tl

Honing

½ tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)578 kcal
Energie (kJ)2419 kJ
Vetten50.7 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten13 g
waarvan suikers8.1 g
Vezels7.3 g
Eiwitten13.9 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. 
  • Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.
  • Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel, kook in 12 minuten gaar en giet af.
  • Rasp de schil van de limoen (zie Tip) en pers de limoen uit. Snijd de verse koriander fijn.         

Tip: Vergeet de limoen niet te wassen voor je de schil raspt.

Bakken
2
  • Rooster de pompoenpitten in een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur. Haal uit de pan zodra ze beginnen te poffen en bewaar apart.
  • Dep de biefstukpuntjes droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de sjalot 3-4 minuten.
  • Voeg, zodra de pan goed heet is, de biefstukpuntjes de laatste 2 minuten toe en bak rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.
Salade mengen
3

• Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp tot een vinaigrette.

• Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette.

• Meng er vervolgens de tomaat, avocado, koriander en veldsla door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous over de borden en leg de biefstukpuntjes met sjalot erop.
  • Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de pompoenpitten.

Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft dus een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden!