Veggie + Protein - Orzo met Brandt&Levie varkensworst als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + Protein - Orzo met Brandt&Levie varkensworst als extra

Veggie + Protein - Orzo met Brandt&Levie varkensworst als extra

met spinazie en cherrytomaten

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit majoraan en knoflook.

Allergenen :
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

85 gram

Orzo

1 stuk(s)

Varkensworst met majoraan en knoflook

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

0.99 tl

Paprikapoeder

150 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Grana Padanovlokken

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] roomboter

175 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)554 kcal
Energie (kJ)2318 kJ
Vetten43.3 g
waarvan verzadigd16.4 g
Koolhydraten14.8 g
waarvan suikers6.2 g
Vezels7.1 g
Eiwitten22.6 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Wok

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

Orzo koken
2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

Worst bakken
3

Verhit ondertussen een 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek de pan af en bak 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

Cherrytomaten bakken
4

Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder bakvet op middelmatig vuur. Rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Smelt de overige roomboter in dezelfde pan en bak de cherrytomaten met het paprikapoeder 3 minuten op middelhoog vuur.

Spinazie bakken
5

Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de helft van de grana padano toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Voeg de orzo toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut

Tip: Deze maaltijd bevat door de spinazie, grana padano en amandelen maar liefst 50% van de ADH calcium - belangrijk voor sterke botten en tanden. De spinazie levert ook nog eens veel ijzer, voor een fit en energiek gevoel.

Serveren
6

Verdeel de orzo en de varkensworst over de borden en garneer met het amandelschaafsel en de overige grana padano.