Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit majoraan en knoflook.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Rode cherrytomaten
85 gram
Orzo
1 stuk(s)
Varkensworst met majoraan en knoflook
5 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
0.99 tl
Paprikapoeder
150 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Grana Padanovlokken
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 el
[Plantaardige] roomboter
175 ml
Zoutarme groentebouillon
Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.
Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen een 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek de pan af en bak 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.
Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder bakvet op middelmatig vuur. Rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Smelt de overige roomboter in dezelfde pan en bak de cherrytomaten met het paprikapoeder 3 minuten op middelhoog vuur.
Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de helft van de grana padano toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Voeg de orzo toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut
Tip: Deze maaltijd bevat door de spinazie, grana padano en amandelen maar liefst 50% van de ADH calcium - belangrijk voor sterke botten en tanden. De spinazie levert ook nog eens veel ijzer, voor een fit en energiek gevoel.
Verdeel de orzo en de varkensworst over de borden en garneer met het amandelschaafsel en de overige grana padano.