In dit recept maak je zelf de currypasta met verse ingrediënten. Niets ingewikkelds aan en je bepaalt zelf hoe pittig het wordt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red chili pepper
½ piece
Onion
1 teaspoon
Fresh ginger
1.04 cm
Fresh turmeric
1 piece
Garlic
½ piece
Fennel
2.5 g
Fresh coriander
(May be present Celery)
⅓ sachet(s)
Yellow mustard seeds
(Contains Mustard)
½
Tomato paste
85 g
White long grain rice
150 milliliters
Coconut milk
140 g
Corn
½ piece
Naan bread
50 g
Organic full-fat yogurt
(Contains Milk)
100 g
Shrimp
1 tablespoon
Sunflower oil
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui. Rasp de gember en de verse kurkuma fijn (zie TIP). Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes en snijd de koriander grof.
Tip: Let op! Kurkuma geeft af. Stop je handen in boterhamzakjes bij het raspen, of trek handschoenen aan.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de gember, de kurkuma, het mosterdzaad, de ui, de knoflook en de rode peper toe (zie TIP) en bak 1 – 2 minuten. Voeg dan de tomatenpuree en venkel toe en bak nog 4 – 6 minuten.
Tip: Houd je niet van pittig? Voeg dan de helft van de rode peper toe, of laat hem helemaal weg.
Kook ondertussen de rijst in de pan met deksel, afgedekt, in 20 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Dit gerecht is vezelrijk. Het levert je bijna de helft van je dagelijkse behoefte aan vezels.
Roer de klontjes uit de kokosmelk en voeg toe aan de hapjespan. Verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en breng het geheel zachtjes aan de kook. Giet de mais in blik af en voeg toe. Laat, afgedekt, 10 – 12 minuten pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de rijst en vervang de helft van de kokosmelk door bouillon. Met de overgebleven kokosmelk kun je de volgende dag een havermoutontbijt maken.
Bak het naanbrood 5 – 7 minuten in de oven. Meng ondertussen de yoghurt in een kom met 1/3 van de koriander en peper en zout naar smaak. Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige zonnebloemolie in een hapjespan en bak de garnalen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Garnalen zijn supersnel gaar. Als je ze te lang bakt worden ze taai en hard. Houd de baktijd daarom goed in de gaten.
Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry en de garnalen erop. Serveer met het naanbrood en het yoghurtsausje. Garneer het gerecht met de overige koriander.