Veggie + protein - Aziatische noedelsoep met kipfilethaasjes als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Aziatische noedelsoep met kipfilethaasjes als extra

Veggie + protein - Aziatische noedelsoep met kipfilethaasjes als extra

met verse koriander en pinda's

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen :
Pinda's
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kipfilethaasjes

200 gram

Italiaanse groentemix met champignons

50 gram

Besengek-currypasta

150 ml

Kokosmelk

2.5 gram

Verse koriander

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

250 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)624 kcal
Energie (kJ)2611 kJ
Vetten45.6 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten41.6 g
waarvan suikers6.3 g
Vezels2.3 g
Eiwitten11.7 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon (zie TIP).
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de kipfilethaasjes in blokjes.


Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje en 250 ml water per persoon.

Roerbakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur. Fruit de rode peper en de knoflook 1 minuut.
  • Voeg de kip toe, breng op smaak met peper en zout en bak in 4 - 6 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg de groentemix toe en roerbak 3 minuten.
  • Roer de currypasta door de groente en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Pruttelen
3

• Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan en laat op middelmatig vuur 5 – 7 minuten zachtjes koken.

• Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof.

• Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels en kipfilethaasjes toe aan de soep (zie TIP).

Tip: Kook de soep eventueel iets langer door als de kip nog niet gaar is.

Serveren
4
  • Serveer de soep in kommen.
  • Garneer met de koriander en de pinda's.