Veggie picadillo met linzen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Veggie picadillo met linzen

met olijven, kappertjes en rozijnen

Picadillo is een populair gerecht in veel Latijns-Amerikaanse landen en in de Filipijnen. Vandaag bereid je een Cubaanse versie met een veggie twist!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ blik(ken)

Linzen

7.5 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

15 gram

Olijf-kappertjesmix

15 gram

Rozijnen

85 gram

Witte langgraanrijst

2.5 gram

Verse bladpeterselie

⅓ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)764 kcal
Energie (kJ)3197 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten110 g
waarvan suikers24 g
Vezels11 g
Eiwitten26 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Kleine kom
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.

2

Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel ze af. Snijd de peterselie (ook het takje) grof.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, rozijnen, Mexicaanse kruiden en tomatenblokjes toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg daarna de olijven, kappertjes en worcestershiresaus toe aan de pan en verhit 10 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg ten slotte de linzen toe en breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de rijst en picadillo over de borden. Verbrokkel de witte kaas erboven. Garneer met de gesneden bladpeterselie.