HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegan Nuggets Met Krieltjessalade
topBanner
Vegan nuggets met krieltjessalade

Vegan nuggets met krieltjessalade

met mais, wortel en komkommer

Lees meer

De vegan nuggets zijn nieuw in je box! Ze hebben dezelfde smaak en bite als de variant van vlees, maar zijn 100% plantaardig!

Labels:VeggieKlimaatbewust
Allergenen :MosterdEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

10 stuk(s)

Vegan nuggets

400 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Wortel

140 gram

Maïs in blik

⅔ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Citroen

10 gram

Verse bieslook

½ zakje(s)

Vadouvan

(BevatMosterd)

75 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Ei)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3334 kJ
Energie (kcal)797 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels15 g
Eiwitten16 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Vergiet
Koekenpan
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Was en halveer de krieltjes. Snijd de grote krieltjes in kwarten. Snijd de wortel in plakken van 1/2 cm. Kook de wortel en de krieltjes, afgedekt, 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de bieslook fijn. Giet de mais af. Snijd de citroen in parten.

3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de vegan nuggets 6 - 8 minuten, of tot ze krokant zijn.

4

Meng in een kleine kom 3/4 van de mayonaise met per persoon: het sap van 1 citroenpartje en 1/4 zakje vadouvan. Breng ruim op smaak met peper en zout.

5

Voeg de krieltjes, wortel, komkommer, mais en bieslook toe aan een saladekom. Voeg de mayonaise-citroensaus toe en schep goed om. Proef de krieltjessalade en voeg eventueel extra citroensap of vadouvan toe.

6

Verdeel de krieltjessalade en de vegan nuggets over de borden. Serveer de overige mayonaise ernaast.