Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
1.25 teaspoon
Fresh ginger
0.13 piece
Red chili pepper
¼ bunch
Scallions
10 milliliters
Sesame oil
(Contains Sesame)
100 g
Vegetable mix
g
Vegetable mix with cabbage
½ tube
Peanut butter
(Contains Peanuts May be present Tree nuts)
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
100 g
Mie noodles
(Contains Wheat)
¼ sachet(s)
Gomashio
(Contains Sesame)
½ tablespoon
Sunflower oil
½ tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 °C (of 190 °C voor een heteluchtoven). Hak de knoflook fijn en rasp de gember. Leg de Thaise balletjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak ze gedurende 12-15 minuten of tot ze goudbruin zijn in de oven (zonder te wachten tot de oven helemaal is voorverwarmd). Verwijder de pitjes uit de rode peper en hak hem fijn. De peper is erg pittig, dus doseer deze naar smaak en houd hier rekening mee als er kinderen mee-eten. Scheid het witte en het groene deel van de lente-ui. Hak de twee delen afzonderlijk fijn. Hak de kruiden fijn.
Breng een pan water aan de kook voor de noedels. Verhit de helft van de sesamolie en de zonnebloemolie op middelhoog vuur in een wok of hapjespan. Bak hierin het witte deel van de lente-ui, de rode peper, de gember en de helft van de knoflook 2-3 minuten. Voeg de groentemix toe en bak het geheel gedurende 7-10 minuten. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper.
Meng intussen ½ el pindakaas en ½ el sojasaus met de rest van de knoflook en de sesamolie in een kommetje. Voeg 1 el water per persoon toe en meng goed door. Kook de noedels gedurende 2 minuten in de pan. Giet goed af. Blus de inhoud van de wok af met ½ el wittewijn- of rijstazijn per persoon. Voeg vervolgens de noedels en de pindasaus toe aan de wok. Verhit het geheel 1-3 minuten op middelhoog vuur.
Serveer de noedels en de groenten in diepe borden of kommen. Leg de Thaise balletjes erbovenop. Bestrooi met het groen van de lente-ui, de gomasio en de fijngehakte kruiden.