Vegan nuggets met bietensalade en krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegan nuggets met bietensalade en krieltjes

Vegan nuggets met bietensalade en krieltjes

met gebakken appel en uienchutney

De vegan nuggets zijn nieuw in je box! Ze hebben evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar ze zijn 100% plantaardig!

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

5 stuk(s)

Vegetarische nuggets

125 gram

Gekookte rode bieten

½ stuk(s)

Appel

20 gram

Pikante uienchutney

20 gram

Slamix van veldsla, rucola en frisée

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Honing

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)901 kcal
Energie (kJ)3771 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers31 g
Vezels16.9 g
Eiwitten16 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de krieltjes in een kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 12 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Snijd de rode ui in halve ringen.

Uien bakken
2

Verhit 1/3 van de roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de rode ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Dek de pan af en bak nog 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Blus de ui af met de chutney. Laat het geheel 1 minuut al roerend inkoken.

Nuggets en appel bakken
3

Verhit 1/3 van de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegan nuggets 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de voorgekookte rode biet in stukjes van 2 cm. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in parten. Verhit daarna de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de appelparten 1 - 2 minuten per kant.

Tip: Bak de appel niet te lang en gebruik voldoende roomboter, zodat de appel niet aan de pan blijft kleven.

Serveren
4

Meng in een saladekom: de mosterd, honing, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout tot een dressing. Voeg de gemengde sla en de rode biet toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Verdeel de salade, krieltjes en nuggets over de borden. Schep de ui bij de nuggets. Garneer de salade met de appel. Serveer met de mayonaise.