HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarische Nuggets Met Bietensalade En Krieltjes
topBanner
Vegetarische nuggets met bietensalade en krieltjes

Vegetarische nuggets met bietensalade en krieltjes

met gebakken appel en uienchutney

Lees meer

De veggienuggets zijn nieuw in je box! Ze hebben evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar ze zijn 100% plantaardig!

Labels:VeggieLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenTarweSojaSulfietMelk (inclusief lactose)EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Rode ui

10 stuk(s)

Vegetarische nuggets

(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe, SojaKan bevattenMosterd)

250 gram

Voorgekookte rode bieten

1 stuk(s)

Appel

40 gram

Pikante uienchutney

(BevatSulfiet)

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en frisée

400 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

1 tl

Honing

1 el

Wittewijnazijn

2 tl

Extra vierge olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3771 kJ
Energie (kcal)901 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers31.0 g
Vezels18 g
Eiwitten16 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Meng de krieltjes in een kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 12 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Snijd de rode ui in halve ringen.

2

Verhit een derde van de roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de rode ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Dek de pan af en bak nog 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Blus de ui af met de chutney. Laat het geheel 1 minuut al roerend inkoken.

3

Verhit een derde van de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische nuggets 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de voorgekookte rode biet in stukjes van 2 cm. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in parten. Verhit daarna de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de appelparten 1 - 2 minuten per kant.

4

Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie met peper en zout tot een dressing. Voeg de gemengde sla en de rode biet toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Verdeel de salade, krieltjes en nuggets over de borden. Schep de ui bij de nuggets. Garneer de salade met de appel. Serveer met de mayonaise.