Vegetarische kipstukjes in zoete sojasaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische kipstukjes in zoete sojasaus

Vegetarische kipstukjes in zoete sojasaus

met sperziebonen, wortel en kroepoek

De vegetarische kipstukjes hebben de bite van vlees en dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Vegetarische kipstukjes

150 gram

Jasmijnrijst

75 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.25 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Wortel

10 gram

Cashewstukjes

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

25 gram

Vegetarische kroepoek

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

[Zoutarme] ketjap manis

½ tl

Honing

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)817 kcal
Energie (kJ)3419 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten105 g
waarvan suikers17 g
Vezels8.1 g
Eiwitten29 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Rasp
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de rijst. Meng in een kom de ketjap met de vegetarische kipstukjes en zet apart. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt staan tot serveren.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Snijden
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp en rasp de wortel met een grove rasp.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie en broccoli.

Sperziebonen bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gember, knoflook en ui 3 - 4 minuten. Voeg de sperziebonen toe aan de hapjespan en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten mee. Schep af en toe om.

Wortel bakken
4

Haal het deksel van de pan en blus de sperziebonen af met 2 el water per persoon. Voeg de wortel toe en bak nog 4 - 6 minuten op middelhoog vuur, of tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Vegetarische kipstukjes bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische kipstukjes met de marinade 4 minuten. Voeg de zoet-pittige chilisaus, de sojasaus en 1/2 tl honing per persoon toe. Roer goed door en verwarm nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de vegetarische kipstukjes met de saus op de rijst. Schep de groenten ernaast. Garneer met de cashewstukjes. Serveer met de vegetarische kroepoek.