De vegetarische kipstukjes hebben de bite van vlees en dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
160 gram
Vegetarische kipstukjes
(BevatEi, Glutenbevattende granen, Soja)170 gram
Jasmijnrijst
150 gram
Sperziebonen
1 stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
3 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Wortel
20 gram
Cashewstukjes
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)1 zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
20 ml
Sojasaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)50 gram
Vegetarische kroepoek
(BevatGlutenbevattende granen)2 tl
Ketjap
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)2 el
Zonnebloemolie
1 tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Kook ruim water in een pan met deksel voor de rijst. Meng in een kom de ketjap met de vegetarische kipstukjes en zet apart. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt staan tot serveren.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp en rasp de wortel met een grove rasp.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gember, knoflook en ui 3 - 4 minuten. Voeg de sperziebonen toe aan de hapjespan en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten mee. Schep af en toe om.
Haal het deksel van de pan en blus de sperziebonen af met 2 el water per persoon. Voeg de wortel toe en bak nog 4 - 6 minuten op middelhoog vuur, of tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische kipstukjes met de marinade 4 minuten. Voeg de zoet-pittige chilisaus, de sojasaus en 1/2 tl honing per persoon toe. Roer goed door en verwarm nog 1 minuut.
Verdeel de rijst over de borden. Schep de vegetarische kipstukjes met de saus op de rijst. Schep de groenten ernaast. Garneer met de cashewstukjes. Serveer met de vegetarische kroepoek.