HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarische Kipstukjes In Zoete Sojasaus
topBanner
Vegetarische kipstukjes in zoete sojasaus

Vegetarische kipstukjes in zoete sojasaus

met sperziebonen, wortel en kroepoek

Lees meer

De vegetarische kipstukjes hebben de bite van vlees en dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!

Labels:Veggie
Allergenen :EiGlutenbevattende granenSojaNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

160 gram

Vegetarische kipstukjes

(BevatEi, Glutenbevattende granen, Soja)

170 gram

Jasmijnrijst

150 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

3 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Wortel

20 gram

Cashewstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

50 gram

Vegetarische kroepoek

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Ketjap

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3419 kJ
Energie (kcal)817 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten105 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels8 g
Eiwitten29 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Rasp
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de rijst. Meng in een kom de ketjap met de vegetarische kipstukjes en zet apart. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt staan tot serveren.

2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp en rasp de wortel met een grove rasp.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gember, knoflook en ui 3 - 4 minuten. Voeg de sperziebonen toe aan de hapjespan en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten mee. Schep af en toe om.

4

Haal het deksel van de pan en blus de sperziebonen af met 2 el water per persoon. Voeg de wortel toe en bak nog 4 - 6 minuten op middelhoog vuur, of tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische kipstukjes met de marinade 4 minuten. Voeg de zoet-pittige chilisaus, de sojasaus en 1/2 tl honing per persoon toe. Roer goed door en verwarm nog 1 minuut.

6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de vegetarische kipstukjes met de saus op de rijst. Schep de groenten ernaast. Garneer met de cashewstukjes. Serveer met de vegetarische kroepoek.