Vegetarische hamburger op brioche met whiskeysaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische hamburger op brioche met whiskeysaus

Vegetarische hamburger op brioche met whiskeysaus

met oude kaas en tomaat

Deze vegetarische burger maakt het erg makkelijk om een stukje vlees te laten liggen. Dit is zowel goed voor jou als voor het milieu!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Vegetarische burger

2 stuk(s)

Briochebroodje

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

1 stuk(s)

Vleestomaat

60 gram

Whiskeysaus

75 gram

Gesneden rode ui

50 gram

Geraspte oude Goudse kaas

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3009 kJ
Energie (kcal)719 kcal
Vetten48.3 g
waarvan verzadigd21.4 g
Koolhydraten43.3 g
waarvan suikers8.1 g
Vezels7.5 g
Eiwitten25.6 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

•Koekenpan met deksel
•Kleine kom

Instructies

1

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de vegetarische hamburger 2 - 3 minuten per kant. Verdeel de laatste 2 minuten de geraspte oude kaas over de hamburger en dek de pan af zodat de kaas smelt.

2

Snijd de hamburgerbol open en grill de binnenkant van de gehalveerde bollen 1 minuut, zonder olie, in dezelfde pan.

3

Snijd de vleestomaat in dunne plakken. Meng in een kleine kom de gesnipperde rode ui met de whiskeysaus.

4

Besmeer de binnenkant van de hamburgerbollen met de whiskeysaus. Leg de hamburger op de onderste helft van de bol, gevolgd door de plakken tomaat. Verdeel de radicchio en ijsbergsla erover en maak af met de bovenkant van de hamburgerbol.