Waan je even aan de Costa del Sol. Dit recept combineert de Spaanse klassiekers varkensworst, paprikapoeder, aioli, patatas bravas en amandelen. ¡Buen provecho!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 tl
Paprikapoeder
250 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Varkensworst met majoraan en knoflook
5 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
2.5 gram
Verse krulpeterselie
20 gram
Geroosterde-paprikasaus
1 stuk(s)
Wortel
2 el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de wortel in dunne staafjes van maximaal 1/2 cm dik.
Meng in een kom de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Verdeel ze over de helft van een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de aardappelblokjes. De overige aardappelblokjes kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!
Meng in een kom de wortel met per persoon: 1 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Leg de wortel op de andere helft van de bakplaat met bakpapier en bak de laatste 20 - 25 minuten mee in de oven. Bestrooi de wortel in de laatste 5 minuten met het amandelschaafsel.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.
Snijd de krulpeterselie fijn.
Serveer de worst met de aardappelblokjes en de wortel. Garneer de wortel met de krulpeterselie en serveer met de geroosterde paprikasaus en mayonaise.