Varkensworst van Brandt & Levie met aardappelpartjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkensworst van Brandt & Levie met aardappelpartjes

Varkensworst van Brandt & Levie met aardappelpartjes

met wortel en geroosterde paprikasaus

Waan je even aan de Costa del Sol. Dit recept combineert de Spaanse klassiekers varkensworst, paprikapoeder, aioli, patatas bravas en amandelen. ¡Buen provecho!

Labels:
Lactose-arm
Familie
Allergenen :
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 tl

Paprikapoeder

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Varkensworst met majoraan en knoflook

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

2.5 gram

Verse krulpeterselie

20 gram

Geroosterde-paprikasaus

1 stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)992 kcal
Energie (kJ)4150 kJ
Vetten70.6 g
waarvan verzadigd16.2 g
Koolhydraten60.6 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels14.1 g
Eiwitten22.9 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de wortel in dunne staafjes van maximaal 1/2 cm dik.

Aardappelblokjes bakken
2

Meng in een kom de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Verdeel ze over de helft van een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de aardappelblokjes. De overige aardappelblokjes kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken. 

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Wortel roosteren
3

Meng in een kom de wortel met per persoon: 1 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Leg de wortel op de andere helft van de bakplaat met bakpapier en bak de laatste 20 - 25 minuten mee in de oven. Bestrooi de wortel in de laatste 5 minuten met het amandelschaafsel. 

Worst bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

Peterselie snijden
5

Snijd de krulpeterselie fijn.

Serveren
6

Serveer de worst met de aardappelblokjes en de wortel. Garneer de wortel met de krulpeterselie en serveer met de geroosterde paprikasaus en mayonaise.