Chimay-varkensworst van Brandt & Levie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chimay-varkensworst van Brandt & Levie

Chimay-varkensworst van Brandt & Levie

met halve krieltjes en salade

.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensworst met Chimay-kaas en gesmoorde uien

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

½ stuk(s)

Gele paprika

½ stuk(s)

Vleestomaat

40 gram

Slamix met erwtenscheuten

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Pesto genovese

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)502 kcal
Energie (kJ)2098 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten2 g
waarvan suikers0 g
Vezels8.1 g
Eiwitten15 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Worst bakken
1

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin.Breng ruim water aan de kook voor de krieltjes en kook de krieltjes 8 minuten in een pan met deksel. Giet af.Dek de pan met worst af en bak 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

Salade maken
2

Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie.Snijd de gele paprika in blokjes.Snijd de vleestomaat in blokjes.Meng de gemengde sla, gele paprika en vleestomaat door de dressing in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.

Halve krieltjes meebakken
3

Leg de varkensworst op borden.Voeg de krieltjes toe aan de koekenpan van de varkensworst en schep om met de pesto.Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de halve krieltjes met pesto over de borden met varkensworst.Serveer met de salade.