HelloFresh
topBanner
Varkensroulleau met cranberry-notenvulling en broccolipuree (op=op)

Varkensroulleau met cranberry-notenvulling en broccolipuree (op=op)

Lees meer

Met noten kan je zoveel meer doen dan ze los uit het handje eten. Noten geven een lekkere bite aan het avondeten. Tijdens de uitzending van Over smaak valt te twisten van vorige week stond onze leverancier Jan Gotjé centraal en maakte de winnaar een heerlijke cranberry-notenvulling voor de roulleau.

Labels:Kindvriendelijk
Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 3
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Kruimige aardappelen

6 stuks

Radijs

200 g

Gekleurde cherrytomaten

250 g

Broccoli

50 g

Cranberry-notenmix

(BevatNoten)

4 takje

Verse bladpeterselie

80 g

Varkensgehakt

2 stuks

Varkensfilet

6 el

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3845.096 kJ
Energie (kcal)919 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten66 g
Vezels12 g
Eiwitten44 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Ovenschaal
Oven
Film plastique
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Schil of was de aardappelen (doré) grondig en snijd in parten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet af en laat uitstomen.

2

Snijd ondertussen de radijs in plakjes, bewaar apart en halveer de cherrytomaten. Doe de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.

3

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli in 8 - 10 minuten gaar en laat uitstomen.

4

Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de cranberry-notenmix en peterselie fijn. Meng de cranberry-notenmix en de helft van de peterselie door het gehakt. Vorm van het gehaktmengsel dunne worstjes, ter grootte van het filetlapje in de breedte. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak het worstje 7 minuten, op middellaag vuur, rondom bruin.

5

Leg een stuk vershoudfolie op het varkensfiletlapje en sla met een koekenpan de filet plat. Haal de folie weg, bestrooi met peper en zout en leg het gebakken worstje erop. Vouw de filet dicht en maak de randen vast met 2 kleine satéprikkers, dit noemen we een varkensroulleau. Leg in een ovenschaal en bak gedurende 25 - 30 min. In de oven. Zet de cherrytomaatjes na 10 minuten bij de roulleau in de oven en bak 15 - 20 minuten mee.

6

Schep de broccoli uit de pan en doe in een hoge kom. Voeg de kookroom toe aan de broccoli en pureer tot een gladde puree. Stamp de aardappelen fijn met de boter. Meng de broccolipuree door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout.

7

Meng de radijs door de warme cherrytomaten en snijd de varkenroulleau in plakken. Serveer de varkensroulleau met de puree en de cherrytomaten-radijsmix. Garneer met de overige peterselie.