HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarkenshaaspuntjes Met Bulgur En Pikante Uienchutney
topBanner
Varkenshaaspuntjes met bulgur en pikante uienchutney

Varkenshaaspuntjes met bulgur en pikante uienchutney

Lees meer

In dit gerecht worden sperziebonen gecombineerd met varkens-haaspuntjes, pikante uienchutney en bulgur. Bulgur is een graan- product, gemaakt van verschillende soorten tarwe. Het zit boor-devol goede voedingsstoffen, zoals ijzer en magnesium en is rijk aan vezels.

Labels:Pittig
Allergenen :Glutenbevattende granenSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Volkoren bulgur

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Rode paprika

2 stuk(s)

Tomaat

80 gram

Pikante uienchutney

(BevatSulfiet)

220 gram

Varkenshaaspuntjes

1 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2975 kJ
Energie (kcal)711 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels16 g
Eiwitten36 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook de bulgur, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en voeg eventueel extra water toe als het te droog wordt. Roer de korrels met een vork los en laat de bulgur zonder deksel uitstomen.

2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in stukken van 3 cm. Snijd de paprika en tomaat in blokjes.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de sperziebonen, rode paprika en 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de tomaat en de helft van de pikante uienchutney toe.

4

Voeg vervolgens de gekookte bulgur toe en verhit nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit de overige helft van de olijfolie in een koekenpan en roerbak de varkenshaaspuntjes 3 - 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met de paprikapoeder, peper en zout.

6

Verdeel de bulgur en de varkenshaaspuntjes over de borden. Serveer met de overige pikante uienchutney.