Varkenshaasmedaillons met kalettes

Varkenshaasmedaillons met kalettes

Met pastinaak-aardappelpuree

Lees meer

Kalettes, zijn een kruising tussen spruitjes en boerenkool. De smaak komt in de buurt van jonge boerenkool, is minder bitter dan spruitjes maar kalettes hebben wel die lekker knapperige bite. Het zijn kleine vitaminebommetjes vol antioxidanten en met hun paarse nerven en gekrulde blaadjes zien ze er ook nog eens heel bijzonder uit.

Labels:Glutenvrij
Allergenen:Noten
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

240 g

Varkenshaasmedaillons

300 g

Pastinaak

300 g

Kruimige aardappelen

20 g

Pecannoten

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Knoflookteen

300 g

Kalettes

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Spekblokjes

Zelf toevoegen

3 el

Roomboter

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

scheutje

Melk

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3611 kJ
Energie (kcal)863 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd19.4 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels17 g
Eiwitten39 g
Zout0.9 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Cutting Board
Oven
Pan met deksel
Schilmesje
Aardappelstamper
Koekenpan
Ovenschaal
Hapjespan
Bord
InstructiesPDF
Instructies
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de varkenshaasmedaillon uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Breng ruim water aan de kook met een snuf zout in een pan met deksel voor de aardappelen. Weeg 150 gram pastinaak per persoon af. Was of schil de aardappelen en de pastinaak en snijd beide in stukken van gelijke grootte.

2

Kook de aardappelen en pastinaak in 15 – 18 minuten gaar. Giet daarna af en stamp fijn met een aardappelstamper. Hak ondertussen de pecannoten grof. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pecannoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Wrijf de varkenshaasmedaillon in met peper en zout. Verhit de helft van de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaasmedaillon in 3 – 4 minuten rondom bruin. Leg in een ovenschaal, schenk het bakvet eroverheen en bak 8 – 10 minuten in de oven, of totdat het vlees gaar is. Laat kort rusten voordat je het vlees aansnijdt.

4

Pers ondertussen de knoflooktenen of snijd fijn. Haal de harde kontjes van de kalettes. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de kalettes toe en roerbak 6 – 8 minuten. Voeg de spekblokjes toe en bak nog 3 minuten, breng op smaak met peper.

5

Breng ondertussen de puree op smaak met de overige roomboter, melk, peper en flink wat zout. Snijd de varkenshaas, tegen de draad in, in dunne plakken.

6

Verdeel de puree over de borden en garneer met de pecannoten. Schep de kalettes ernaast en leg de gesneden varkenshaas er schuin tegenaan. Schep het bakvet van de varkenshaas erover.