Skip to main content
Varkenshaas met honing-mosterdjus
Varkenshaas met honing-mosterdjus

Varkenshaas met honing-mosterdjus

met sperziebonen en peterseliewortel-puree

Met dit recept tover je 281 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
-30% koolhydraten
Eiwitrijk
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Selderij
Noten
Amandelnoten
Ei
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Knolselderij

150 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Varkenshaas

Amandelschaafsel

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Mosterd

Zoutarme runderbouillon

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2174 kJ
Energie (kcal)519 kcal
Vetten29.8 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten15.1 g
waarvan suikers4.6 g
Vezels14.6 g
Eiwitten41.5 g
Zout1.7 g
Potassium375 mg
Calcium105 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel (zie Tip).
  • Schil de peterseliewortel en snijd in grove stukken.
  • Kook de peterseliewortel 8 - 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.

Tip: Wil je extra snel zijn? Kook het water dan voor in een waterkoker.

Varkenshaas bakken
2
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas 6 - 10 minuten, of tot de gewenste gaarheid (zie Tip).
  • Haal de varkenshaas uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie. Bewaar de pan met bakvet voor de jus.

Tip: Varkenshaas mag rosé zijn van binnen. Houd je hier niet van? Bak de varkenshaas dan iets langer.

Sperziebonen bakken
3
  • Verhit een lichte scheut olijfolie in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de sperziebonen 1 - 2 minuten.
  • Blus af met een scheutje water en bak de sperziebonen, afgedekt, 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Haal het deksel van de pan en bak de sperziebonen in 5 - 7 minuten droog.
  • Hak de amandelen grof. 
Jus maken
4
  • Verhit de koekenpan die je voor de varkenshaas hebt gebruikt op middelhoog vuur en voeg een klontje roomboter, de mosterd, het water en het bouillonblokje toe (zie voorraadkast voor hoeveelheden).
  • Breng aan de kook en laat de jus op middelmatig vuur inkoken tot serveren.
Puree maken
5
  • Pureer de peterseliewortel met een staafmixer tot een puree. Verwarm de puree eventueel op laag vuur. 
  • Voeg naar smaak: mosterd, roomboter, peper en zout toe.
  • Roer de honing door de pan met jus (zie Tip).

Tip: Houd je van zoet? Voeg dan eventueel meer honing naar smaak toe.

Serveren
6
  • Verdeel de peterseliewortel-puree over de borden en serveer de varkenshaas erbovenop.
  • Leg de sperziebonen ernaast.
  • Schenk de jus over de sperziebonen.
  • Garneer het gerecht met de Grana Padanovlokken en de amandelen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Pizza crudo

Pizza crudo

met burrata, serranoham en rucola
Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

met sperziebonen en gomasio
Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

met spinazie en salie
Orzo met knoflookgarnalen en courgette

Orzo met knoflookgarnalen en courgette

met verse kruiden en knapperig amandelschaafsel
Kip met harissa en geroosterde bloemkool

Kip met harissa en geroosterde bloemkool

met aardappel en sperziebonen
Gehaktballetjes met aardbei-balsamicosaus

Gehaktballetjes met aardbei-balsamicosaus

met sperziebonen en aardappelpuree
Romige orecchiette met chorizo en broccoli

Romige orecchiette met chorizo en broccoli

met pecorino en grana padano
Groentestamppot met vegetarische balletjes

Groentestamppot met vegetarische balletjes

met gestoofde cherrytomaten en grana padano
Steak met pepersaus

Steak met pepersaus

met aardappelschijfjes en sperziebonensalade
Penne met rode pesto-tomatensaus

Penne met rode pesto-tomatensaus

met geroosterde groenten
Indonesische stijl loaded fries met kipgehakt

Indonesische stijl loaded fries met kipgehakt

met pindasaus en zoetzure komkommer
Tomaten-wortelsoep met spinazie-ricotta ravioli

Tomaten-wortelsoep met spinazie-ricotta ravioli

met basilicum, peterselie en grana padano-vlokken
Gigli met champignons en miso-roomsaus

Gigli met champignons en miso-roomsaus

met spinazie en grana padano
Linguine met runderbiefstukreepjes in kervel-dragonroomsaus

Linguine met runderbiefstukreepjes in kervel-dragonroomsaus

met gebakken knolselderij
Turks broodje met kippendijreepjes met kebabkruiden

Turks broodje met kippendijreepjes met kebabkruiden

met geroosterde paprikasaus, gevulde aubergine, frisse parelcouscoussalade en labne
Kipfilethaasjes met ontbijtspek in parmezaan-roomsaus

Kipfilethaasjes met ontbijtspek in parmezaan-roomsaus

met sperziebonen, semi-gedroogde tomaten en aardappelschijfjes
Varkensworst van Brandt & Levie met aardappelpartjes

Varkensworst van Brandt & Levie met aardappelpartjes

met wortel en geroosterde paprikasaus
Zwarte tagliatelle in tomatensaus

Zwarte tagliatelle in tomatensaus

met chorizo, garnalen, rucola en grana padano
Luxe varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

Luxe varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

met aardappelpuree, sperziebonen, spekjes en amandelschaafsel
Vegetarische balletjes met romige saus en cranberrychutney

Vegetarische balletjes met romige saus en cranberrychutney

met krieltjes, geroosterde sperziebonen en parmegiano reggiano

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes