Varkenshaas met geroosterde groente
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met geroosterde groente

Varkenshaas met geroosterde groente

met aardappelsalade

.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Eieren
•Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

250 gram

Half kruimige aardappelen

¼ stuk(s)

Courgette

¼ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

5 gram

Verse basilicum en bieslook

1 tl

Gedroogde tijm

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3031 kJ
Energie (kcal)725 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers13 g
Vezels8 g
Eiwitten31 g
Zout0 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Bakpapier
•Ovenschaal
•Koekenpan
•Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tomaat, courgette en aubergine in dunne plakjes.

Groenten roosteren
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen.Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Leg de plakjes courgette, aubergine en tomaat om en om dakpansgewijs in de ovenschaal. Besprenkel de groenten met per persoon 1 el olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl tijm. Breng op smaak met peper en zout en bak 35 - 40 minuten in de oven.

Aardappelen koken
3

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in de pan met deksel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af, spoel af met koud water en laat zonder deksel uitstomen.

Varkenshaas bakken
4

Wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas 6 - 8 minuten. Keer regelmatig, zodat alle kanten mooi bruin worden. Snijd de bieslook fijn en snijd het basilicum in reepjes. Bewaar apart.

Aardappelsalade maken
5

Meng in een saladekom de mayonaise met de wittewijnazijn en de bieslook. Voeg de afgekoelde aardappelen toe aan de saladekom, breng op smaak met peper en zout en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de aardappelsalade over de borden en schep de groenten ernaast. Garneer met het basilicum. Serveer de varkenshaas ernaast.