Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken en je kunt het zelfs rosé eten.

Allergenen :
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

160 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Knoflookteen

6 plak(ken)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Varkenshaas

65 gram

Kastanjechampignons

2.5 gram

Verse bladpeterselie

2.5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

100 ml

Biologische slagroom

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

5 ml

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1180 kcal
Energie (kJ)4935 kJ
Vetten80 g
waarvan verzadigd41 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers7 g
Vezels11.4 g
Eiwitten52 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Koken
1

Verwarm de oven op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten. Snijd de champignons in plakjes.

Broccoli roosteren
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, 4 minuten. Pers de knoflook of snijd fijn. Giet de broccoli af en meng op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie, de helft van de knoflook, peper en zout. Rooster de broccoli 10 minuten in de oven, of tot de broccoli bruin kleurt. Schep af en toe om.

Varkenshaas bakken
3

Wikkel het ontbijtspek om de varkenshaas. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas 3 – 4 minuten rondom aan. Leg de varkenshaas in een ovenschaal en zet de laatste 6 – 8 minuten bij de broccoli in de oven.

Roomsaus maken
4

Zet de koekenpan terug op middelhoog vuur en bak de kastanjechampignons samen met de overige knoflook 4 – 5 minuten. Voeg de helft van de bladpeterselie en 1 tl sesamolie per persoon toe en bak nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur, voeg de slagroom toe en meng goed. Zet de pan terug op het vuur en laat 8 – 10 minuten inkoken tot er een romige saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg de overige roomboter, een scheutje melk en de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de varkenshaas in plakken. Verdeel de puree en de broccoli over de borden. Leg de varkenshaas ernaast, serveer met de champignonroomsaus en garneer met de overige bladpeterselie.