topBanner
Franse uiensoep met speltbaguette

Franse uiensoep met speltbaguette

gegratineerd met comté en gruyère

Lees meer

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zit in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

5 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse tijm

1 stuk(s)

Laurierblad

50 gram

Geraspte gruyère

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Comté

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Speltbaguette

(BevatGlutenbevattende granen)

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

800 ml

Groentebouillon

2 el

Bloem

2 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2569 kJ
Energie (kcal)614 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels8 g
Eiwitten24 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Snijd de uien in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak een bosje van de tijm, door de takjes samen te binden met een touwtje.

2

Verhit in een soeppan met deksel 1 el roomboter per persoon. Bak de uiringen, de knoflook, het bosje tijm en het laurierblaadje met een flinke snuf zout 10 - 12 minuten op middelmatig vuur. Voeg aan het einde 1 el bloem per persoon toe en bak nog 2 minuten mee.

3

Voeg de bouillon en per persoon 1 el wittewijnazijn toe. Verlaag het vuur en kook de uiensoep afgedekt 12 - 15 minuten.

4

Meng de beide soorten kaas in een kom. Snijd de baguette in sneetjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Verdeel 3/4 van de kaas erover en gratineer de sneetjes 5 - 6 minuten in de oven.

5

Haal het bosje tijm en het laurierblad uit de soep.

6

Verdeel de soep over de kommen of diepe borden en leg de sneetjes brood in de soep. Garneer met de overige kaas.