Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

met champignons en komkommer

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de zoete Aziatische saus in sommige boxen vervangen door Thaise wokpasta.

Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor niet. Houd wel goed in de gaten of het geheel niet te droog wordt - voeg eventueel wat extra bouillon toe in stap 3.

Allergenen :
Gluten
Soja
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Bosui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

100 gram

Kipfilethaasjes

¼ stuk(s)

Komkommer

35 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat Gluten, Soja)

200 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

5 gram

Cashewstukjes

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

50 ml

Kippenbouillon

½ el

Ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2471 kJ
Energie (kcal)591 kcal
Vetten11 g
waarvan verzadigd1.6 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers21.9 g
Vezels5 g
Eiwitten37 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Rasp
Hapjespan met deksel

Instructies

.
1

Bereid de kippenbouillon.Snijd de champignons in kwarten. Snijd eventuele grote champignons in zessen.Snijd de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn.Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn.

.
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember, en kipfilethaasjes 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.Voeg de bosui en champignons toe en bak 5 - 6 minuten met het deksel op de pan.Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd vervolgens in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik.

.
3

Voeg de bouillon, de Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip en groente (zie TIP). Laat het geheel nog 4 - 5 minuten, onafgedekt, zachtjes koken.Voeg de laatste 2 minuten de udonnoedels en komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout.

.
4

Verdeel de noedels, kip en groente over de borden.Garneer met de cashewstukjes.