Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 cm
Verse gember
½ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Wortel
125 gram
Champignons
200 gram
Spitskool en broccoli
(Kan bevattenSelderij)200 gram
Verse udonnoedels
(BevatGlutenbevattende granen)2 stuk(s)
Kabeljauwfilet
(BevatVis)10 gram
Vietnamese saus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)10 ml
Sojasaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)1 stuk(s)
Ui
600 ml
Groentebouillon
2 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper
Bereid de bouillon en voeg per persoon 100 ml kokend water toe. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de champignons in kwarten.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan. Fruit de gember, ui en rode peper 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wortel en de groentemix toe en roerbak 2 minuten. Voeg de bouillon en Vietnamese saus toe en laat 6 – 8 minuten koken. Voeg halverwege de champignons en de noedels toe.
Dep ondertussen de schelvisfilet droog met keukenpapier. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de schelvisfilet gaar in 2 – 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
Breng de soep op smaak met de sojasaus en peper. Verdeel de soep over de soepkommen en serveer de schelvisfilet erop.