Turks broodje met kipgyros en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turks broodje met kipgyros en feta

Turks broodje met kipgyros en feta

2 porties | met yoghurt en tomaat

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Geniet van allerlei Mediterraanse smaken met dit goedgevulde broodje kipgyros!

Allergenen :
Sesamzaad
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Turks broodje

(Bevat Sesamzaad, Gluten, Tarwe)

200 gram

Kipgyros

200 gram

Biologische halfvolle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Ui

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

2 tl

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1855 kJ
Energie (kcal)443 kcal
Vetten11 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers5 g
Vezels3.27 g
Eiwitten35 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kleine kom

Instructies

1

De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.

2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipgyros met de helft van de rode ui in 6 - 8 minuten gaar (zie Tip).

Tip: De andere helft van de ui gebruik je rauw in de volgende stap. Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de kipgyros.

3

Meng ondertussen in een kleine kom de overige rode ui met de rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Bak het Turkse broodje 5 - 8 minuten in de oven.


4

Verdeel de broodjes over de borden en snijd ze open. Beleg de broodjes met de kipgyros. Garneer met de yoghurt, feta, tomaat, rode ui en salademix.