HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTurks Broodje Met Kipgyros En Feta
topBanner
Turks broodje met kipgyros en feta

Turks broodje met kipgyros en feta

2 porties | met yoghurt en tomaat

SNEL RECEPT
Lees meer

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Geniet van allerlei Mediterraanse smaken met dit goedgevulde broodje kipgyros!

Allergenen :SesamzaadGlutenTarweMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten

Voor 2 personen

Ingredientenarrow down iconarrow down icon

Voor 2 personen

2 stuk(s)

Turks broodje

(BevatSesamzaad, Gluten, Tarwe)

200 gram

Kipgyros

200 gram

Biologische halfvolle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Ui

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

2 tl

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1855 kJ
Energie (kcal)443 kcal
Vetten11.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels3.27 g
Eiwitten35 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.

2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipgyros met de helft van de rode ui in 6 - 8 minuten gaar (zie Tip).

Tip: De andere helft van de ui gebruik je rauw in de volgende stap. Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de kipgyros.

3

Meng ondertussen in een kleine kom de overige rode ui met de rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Bak het Turkse broodje 5 - 8 minuten in de oven.


4

Verdeel de broodjes over de borden en snijd ze open. Beleg de broodjes met de kipgyros. Garneer met de yoghurt, feta, tomaat, rode ui en salademix.