HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTurks Broodje Met Kipgyros En Feta
topBanner
Turks broodje met kipgyros en feta

Turks broodje met kipgyros en feta

2 porties | met yoghurt en tomaat

SNEL RECEPT
Lees meer

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Geniet van allerlei Mediterraanse smaken met dit goedgevulde broodje kipgyros!

Allergenen :GlutenTarweMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten

Voor 2 personen

Ingredientenarrow down iconarrow down icon

Voor 2 personen

2 stuk(s)

Turks broodje

(BevatGluten, TarweKan bevattenSesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine, Gluten, Noten)

200 gram

Kipgyros

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Ui

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

150 gram

Griekse yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

2 tl

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2325 kJ
Energie (kcal)556 kcal
Vetten18.2 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten55.59 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels3.49 g
Eiwitten38.88 g
Zout2.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in halve ringen en verkruimel de feta. Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de peterselie fijn.

2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipgyros met de helft van de rode ui in 6 - 8 minuten gaar (zie Tip).

3

Meng ondertussen in een kleine kom de overige rode ui met de rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een andere kleine kom de yoghurt met de knoflook en peterselie en breng de knoflooksaus op smaak met peper en zout. Bak het Turkse broodje 5 - 8 minuten in de oven.

4

Verdeel de broodjes over de borden en snijd ze open. Beleg de broodjes met de kipgyros. Garneer met de yoghurt-knoflooksaus, feta, tomaat, rode ui en salademix.