Turks broodje met kipshoarma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turks broodje met kipshoarma

Turks broodje met kipshoarma

2 porties | met feta en knoflook-yoghurtsaus

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Geniet van allerlei Mediterraanse smaken met dit goedgevulde broodje kipgyros!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Turks broodje

200 gram

Kipgyros

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Ui

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

150 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

2 tl

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)446 kcal
Energie (kJ)1865 kJ
Vetten17 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels3.5 g
Eiwitten16 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kleine kom

Instructies

1

De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.

2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipgyros met de helft van de rode ui in 6 - 8 minuten gaar (zie Tip).

Tip: De andere helft van de ui gebruik je rauw in de volgende stap. Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de kipgyros.

3

Meng ondertussen in een kleine kom de overige rode ui met de rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een andere kleine kom de yoghurt met de knoflook en peterselie en breng de knoflooksaus op smaak met peper en zout. Bak het Turkse broodje 5 - 8 minuten in de oven.

4

Verdeel de broodjes over de borden en snijd ze open. Beleg de broodjes met de kipgyros. Garneer met de knoflooksaus, feta, tomaat, rode ui en salademix.