Truffelorzo met doradefilet en paddenstoelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Truffelorzo met doradefilet en paddenstoelen

Truffelorzo met doradefilet en paddenstoelen

met parmigiano reggiano en een rucolasalade met peer en pecannoten

Voor de risotto gebruik je orzo, een bijzondere paddenstoelenmix en maak je het af met truffelolie. Zo haal je het restaurant bij jou in huis en ben jij voor een avond chefkok.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Paddenstoelenmix: maitake, oesterzwam en shimeji

25 gram

Parmigiano Reggiano DOP

5 gram

Verse bladpeterselie

85 gram

Orzo

8 ml

Extra vierge olijfolie met truffelaroma

½ stuk(s)

Peer

20 gram

Rucola

1 stuk(s)

Doradefilet

10 gram

Pecanstukjes

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1006 kcal
Energie (kJ)4211 kJ
Vetten55 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers16 g
Vezels6 g
Eiwitten44 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paddenstoelen in de gewenste grootte. Snijd de helft van de parmigiano-reggianovlokken grof. Snijd de verse bladpeterselie fijn.

Tip: Heb je geen paddenstoelenbouillon in huis? Dan kun je ook groentebouillon gebruiken.

Orzo bereiden
2

Verhit 1/2 el olijfolie en 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Verhoog het vuur op middelmatig, voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog.

Tip: Heb je witte wijn in huis? Blus de orzo dan eerst af met een scheutje witte wijn.

Paddenstoelen garen
3

Voeg na 4 minuten de paddenstoelen toe aan de orzo en laat ze 6 - 8 minuten meekoken. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Meng de olijfolie met truffel, de fijngesneden parmigiano reggiano en de helft van de bladpeterselie door de orzo. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
4

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes. Meng vlak voor serveren de rucola en de blokjes peer door de dressing.

Dorade bakken
5

Dep de doradefilet droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de doradefilet 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de orzo over diepe borden. Leg de dorade erop en garneer met de overige bladpeterselie en overige parmigiano-reggianovlokken. Serveer de salade met peer ernaast. Garneer de salade met de pecanstukjes.