Skip to main content
Tonijnsteak met citroen-kruidensaus
Tonijnsteak met citroen-kruidensaus

Tonijnsteak met citroen-kruidensaus

met panko-sperziebonen en cherrytomatensalade

Nieuw ingrediënt in je box! Deze MSC tonijnsteak is een uitstekende bron van eiwitten en omega-3-vetzuren. Een voedzaam en duurzaam gevangen stukje vis dus.

Allergens:
Vis
Tarwe
Ei
Mosterd
Soja

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

5 g

Fresh dill & chives

¼ piece

Lemon

30 g

Salad mix with asparagus pea sprouts

½ piece

Garlic

125 g

Red cherry tomatoes

50 g

Pre-cut green beans

1 piece

Tuna steak

15 g

Panko breadcrumbs

25 g

Lemon mayonnaise with black pepper

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

2 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Wholegrain mustard

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3703 kJ
Calories885 kcal
Fat52.2 g
Saturated Fat7.1 g
Carbohydrate63.5 g
Sugar12.8 g
Dietary Fiber11.9 g
Protein37.2 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Salad Bowl
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de tonijnsteak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Kook de sperziebonen 6 - 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet daarna af en spoel onder koud water. Was ondertussen de krieltjes en snijd doormidden. 

Tip: Voor het beste resultaat haal je de tonijnsteak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep de tonijn droog met keukenpapier.

Krieltjes bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de krieltjes, afgedekt, 15 minuten. Haal het deksel van de pan en bak nog 5 minuten, of tot de krieltjes gaar zijn. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de verse kruiden fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in 4 partjes.

Dressing maken
3

Halveer ondertussen de rode cherrytomaten. Meng in een saladekom de cherrytomaten met extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout. Meng in een kom de helft van de verse kruiden met de extra vierge olijfolie, de mosterd, de honing, het sap van 1 citroenpartje per persoon, peper en zout.

Tonijn bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de tonijn 2 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan en breng op smaak met peper en zout. Houd warm onder aluminiumfolie.

Tip: Tonijn behoudt zijn smaak en malsheid als deze rosé is vanbinnen. Bak de tonijn eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je tonijnsteak het liefst eet.

Panko-sperziebonen bereiden
5

Verhit dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de knoflook, sperziebonen en panko al roerend 3 - 4 minuten, of tot de panko goudbruin kleurt. Zet het vuur uit en roer de overige verse kruiden erdoor. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Voeg de sla toe aan de saladekom en meng met de cherrytomaten. Verdeel de tonijnsteak over de borden. Besprenkel met de kruidendressing en bestrooi met citroenrasp naar smaak. Serveer met de krieltjes, de salade, de panko-sperziebonen, de citroenmayo en de overige citroenpartjes.

More delicious recipes with similar ingredients

Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

met avocado en salade
Gepaneerde portobello met gebakken aardappel

Gepaneerde portobello met gebakken aardappel

met uienchutney
Beenham met haricots verts in spek

Beenham met haricots verts in spek

met aardappelpuree en geroosterde appel en peer
Gehaktbrood met spek en uienjus

Gehaktbrood met spek en uienjus

met gegrilde bloemkool, spruiten en aardappelpuree
Gehaktbrood gevuld met mozzarella

Gehaktbrood gevuld met mozzarella

met romige pasta, gestoofde groenten en geroosterde broccoliroosjes
Chicken Tajine with Eggplant and Romano Pepper

Chicken Tajine with Eggplant and Romano Pepper

over parsley potatoes with olives and a twist of lemon
Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

met een frisse salade
Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

met groentemix, ei en rode currykruiden
Courgette al forno with conchiglie

Courgette al forno with conchiglie

with mozzarella and homemade tomato sauce
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

with baby potatoes and a crunchy salad
Orzo with kofta-spiced beef

Orzo with kofta-spiced beef

with mascarpone, pepper and leek
Penne met kipgehaktballetjes in romige kaassaus

Penne met kipgehaktballetjes in romige kaassaus

met verse bieslook en semi-gedroogde tomaatjes
Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

met broccoli, courgette, geitenkaas en walnoot
Beet Bourguinon over chive mash

Beet Bourguinon over chive mash

with lentils, mushrooms and pearl onions
BE: Vegetarische vol-au-vent met champignons / NL:  Vegetarische ragout met champignons

BE: Vegetarische vol-au-vent met champignons / NL: Vegetarische ragout met champignons

met een extra grote salade, een pasteitje en aardappelpuree
Veggie + Protein - Aubergine uit de oven met rundergehaktballetjes als extra

Veggie + Protein - Aubergine uit de oven met rundergehaktballetjes als extra

met casarecce, tomaat, oude kaas en salade
Beef Stir Fry with Noodles

Beef Stir Fry with Noodles

with mixed vegetables and salted peanuts
Zelfgemaakte loempia's met kip

Zelfgemaakte loempia's met kip

met zoetzure komkommer en chilisaus

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Peppercorn Sauce

Steak with Peppercorn Sauce

with green beans, sundried tomatoes & potato wedges
Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

with pickled cucumber, coriander & peanuts
Creamy Chicken & Fennel Farfalle

Creamy Chicken & Fennel Farfalle

with Parmigiano Reggiano, spinach & chili pepper
Steak Strips with Mango Salsa

Steak Strips with Mango Salsa

over rice with rainbow slaw & Mexican-style spices
Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

with balsamic roasted tomatoes & courgette
Chicken Meatball Bulgur Bowl

Chicken Meatball Bulgur Bowl

with roasted bell pepper sauce, mushrooms & courgette
Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

with serundeng-style topping, Romano beans & chili pepper
Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

with scallions & peanuts
Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

hidden carrot & courgette! | with basil & sunflower seeds
Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

with cucumber salad & gomashio
Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

with lemon mayonnaise, pickled onion & green beans
Hearty Sweet Potato Soup

Hearty Sweet Potato Soup

with crème fraîche, malted grain bread & pumpkin seeds
Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

with potato wedges, spicy mayo & cucumber
Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

over rice with sweet potato, lime & coriander
Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

with pak choi, miso & fresh udon noodles
Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

with rice, broccolini, green beans & scallions
Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

with coriander, tahini & sesame seeds
Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

with boiled egg, beetroot, apple & fresh herbs
Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

with courgette, lemon & mint
BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

over curried pearl barley with Romano pepper & green beans