Tonijn-avocadobowl met furikake
Tonijn-avocadobowl met furikake

Tonijn-avocadobowl met furikake

met sojabonen, ui en bruine rijst

Je brengt de tonijn-avocadobowl op smaak met furikake. Dit is een Japanse topping gemaakt van gedroogde vis en groenten met zeewier, sesamzaadjes en zout.

Tags:
Family
Eat Me First
Allergens:
Vis
Sesamzaad
Soja
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ can

Tuna packed in water

(Contains: Vis)

75 g

Quick-cook brown rice

⅓ piece

Cucumber

5 milliliters

Sesame oil

(Contains: Sesamzaad)

½ sachet(s)

Furikake

(Contains: Sesamzaad, Soja, Tarwe)

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

½ piece

Tomato

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains: Sesamzaad)

25 g

Edamame

(Contains: Soja)

½ piece

Onion

40 g

Avocado dip

Not included in your delivery

1 teaspoon

Sugar

1 teaspoon

White wine vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2904 kJ
Calories694 kcal
Fat33 g
Saturated Fat3.9 g
Carbohydrate72 g
Sugar12.4 g
Dietary Fiber6.7 g
Protein23.7 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
Komkommer en ui bereiden
2
  • Meng in een kom de ui met per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl suiker. Schep af en toe om.
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in plakjes.
  • Meng in een kom de komkommer met de sesamolie, gomasio, peper en zout.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Tonijnsalade maken
3
  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Meng in een kom de tonijn met de mayonaise en zoet-pittige chilisaus.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden of kommen.
  • Leg de tonijnsalade, komkommersalade, ingelegde ui, avocadodip, tomatenblokjes en sojabonen erbovenop.
  • Garneer met de furikake.