Bruschetta spreek je uit als broesketta en is heel simpel zelf te maken. Je eet deze knapperige broodjes vandaag bij een soep van verse groenten. De wortel bindt de soep een beetje en geeft een zachte, zoete smaak. Voor wat pit voeg je grana padano toe. Deze kaas met korrelige (grana) structuur lijkt veel op Parmezaanse kaas, maar is iets milder van smaak.
1 stuks
Ui
2 stuks
Knoflookteen
ā stuks
Peen
6 stuks
Tomaat
2 tl
Gedroogde tijm
2 tl
Paprikapoeder
1 blik
Tomatenpuree
2 stuks
Bruine ciabatta
(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))50 g
Paprikapesto
(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)50 g
Geraspte grana padano
(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)1 el
Olijfolie
1 tl
Honing
1 stuks
Groentebouillonblokje
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snijd de ui in halve ringen en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de peen in dunne halve plakken en de tomaat in parten.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de peen, tomaat, gedroogde tijm, het paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.
Voeg de honing en het kokende water toe aan de soeppan. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de soep, afgedekt, 12Ā āĀ 15 minuten op laag vuur.
Snijd ondertussen de ciabatta in plakken van 1 cm. Verdeel de sneetjes ciabatta over een bakplaat of ovenrooster met bakpapier, beleg met de rode-paprikapesto, besprenkel eventueel met de overige olijfolie en bak 6Ā āĀ 8 minuten in de oven.
Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de grana padano toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg (warm) water toe als je de soep wilt verdunnen en breng de soep op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige grana padano. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de paprikapesto-bruschette.