HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTomatenrisotto Met Paprika En Kokosmelk
topBanner
Tomatenrisotto met paprika en kokosmelk

Tomatenrisotto met paprika en kokosmelk

met rucola, pecorino en rood basilicum

Eenpansgerecht
Lees meer

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op parmigiano reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak. Door beperkingen in de leveringen zijn de cherrytomaten in dit recept vervangen door paprika.

Labels:Veggie
Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

10 gram

Rode basilicum

3 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Paprika

½ pot(s)

Tomatenpuree

150 gram

Risottorijst

150 ml

Kokosmelk

20 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

50 gram

Geraspte pecorino

60 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)804 kcal
Energie (kJ)3365 kJ
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd25.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels2.5 g
Eiwitten19 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Pluk de blaadjes van het basilicum en bewaar de takjes apart. Bereid de bouillon en voeg de basilicumtakjes toe aan de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in reepjes.

2

Verhit een hapjespan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pittenmix tot de pitten beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat de hapjespan op hoog vuur staan en verhit 1 el olijfolie per persoon. Roerbak de paprika 3 – 4 minuten. Verlaag het vuur naar middelhoog en blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de tomatenpuree, de risottorijst en de knoflook toe. Roer goed door en bak nog 1 – 2 minuten verder.

3

Verlaag het vuur en voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de hapjespan. Dek de pan af en laat het geheel 15 - 18 minuten sudderen op laag vuur. Roer regelmatig door en voeg eventueel wat water toe als de rijst te snel droogkookt. Voeg tot slot 1/2 el roomboter per persoon toe aan de risotto. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.

4

Voeg, zodra de risottorijst gaar is de helft van het basilicum, de helft van de geraspte pecorino en de helft van de pittenmix toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rucola over diepe borden en schep de risotto erop. Garneer met het overige basilicum en de overige geraspte pecorino en pittenmix.