HelloFresh
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

geserveerd met een frisse rucolasalade

Balans
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Family
Allergenen :Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Ui

½ stuks

Citroen

180 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

150 g

Risottorijst

½ kuipje

Tomatenpuree

250 g

Rode cherrytomaten

40 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

5 g

Verse krulpeterselie & basilicum

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2335 kJ
Energie (kcal)558 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels6 g
Eiwitten22 g
Zout4.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Keukenpapier
Rasp
Grote pan
Ovenschaal
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Rasp de schil van de citroen, snijd de helft van de citroen in partjes en pers de rest uit. Dep de garnalen droog met keukenpapier en meng dan de garnalen in een kom met de helft van de olijfolie, de helft van de knoflook en de helft van de citroenrasp.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de rest van de knoflook en de ui 1 – 2 minuten. Voeg daarna de risottorijst toe en bak deze 1 – 2 minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en meng het geheel goed door.

3

Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de risottorijst de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 – 25 minuten.

4

Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met de rest van de olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten 10 – 15 minuten in de oven. Voeg de laatste 5 minuten de gemarineerde garnalen toe. Meng ondertussen in een saladekom het citroensap met de rucola en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

5

Snijd het basilicum en de krulpeterselie fijn en meng in een kom met de overige geraspte citroenschil. Voeg de cherrytomaten, garnalen (inclusief vocht) en de helft van het kruiden-citroenmengsel toe aan de risotto. Roer goed door.

6

Verdeel de risotto over de borden. Serveer de rucolasalade ernaast en garneer met de rest van het kruiden-citroenmengsel en de citroenpartjes.