Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en soepstengels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en soepstengels

De gedroogde abrikozen geven deze soep een zoete smaak. Deze smaak wordt versterkt door de dragon. Dit kruid smaakt namelijk een beetje naar drop en anijs. Dragon wordt veel gebruikt in de Franse keuken.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Rode paprika

25 gram

Gedroogde abrikozen

4 leaves

Verse dragon

(Kan bevatten Selderij)

45 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

2 el

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)694 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers0 g
Vezels13 g
Eiwitten16 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Staafmixer

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon.

Snijd de tomaat
2

Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat, paprika en abrikozen in stukken. Snijd of hak de dragon fijn.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en helft van de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, paprika en abrikozen toe en bak al roerende 2 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 200 ml water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 20 minuten.

4

Kook 100 ml water per persoon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Maak de knoflook-soepstengels
5

Snijd de ciabatta doormidden en vervolgens in drie repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel de repen met de overige olijfolie en knoflook. Bak 6 - 8 minuten in de oven.

Pureer de soep
6

Haal de soeppan van het vuur. Voeg 1 el crème fraîche per persoon toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen.

Garneer met de dragon
7

Voeg de parelcouscous toe aan de soep. Verdeel de soep over de kommen, garneer met de overige crème fraîche en de dragon. Serveer met de knoflook-soepstengels.