Tomaat-paprikasoep met parelcouscous

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous

Met gedroogde abrikozen, soepstengels en verse dragon

Lees meer

Ken je de smaak umami? Deze vijfde smaak - naast zout, zoet, zuur en bitter - is vrij moeilijk te beschrijven, maar staat bekend als vol, aangenaam en hartig. In dit recept zorgen de tomaten voor umami, die versterkt wordt door de zoete smaken van de abrikozen en paprika.

Labels:VeggieCalorie-focusFamily
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)SojaEiMosterdSelderij
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

4 stuks

Tomaat

1 stuks

Rode paprika

50 g

Gedroogde abrikozen

2 g

Verse dragon

(Kan sporen van allergenen bevatten)

60 g

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuks

Ciabatta, wit

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Soja, Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Geraspte grana padano

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

1 stuks

Groentebouillonblokje

(BevatMosterd, Selderij, Traces of Egg, Traces of Gluten, Traces of Milk, Traces of Soya, Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)2807 kJ
Energie (kcal)671 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers29.4 g
Vezels11 g
Eiwitten23 g
Zout3.9 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Oven
Pan met deksel
Vork
Bakpapier
Bakplaat
Staafmixer
Kom
InstructiesPDF
Instructies
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat, de rode paprika en de gedroogde abrikozen in stukken. Ris de blaadjes van de takjes dragon en snijd de blaadjes fijn.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de ui, de tomaat, de paprika, de abrikozen en de helft van de knoflook al roerend 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg per persoon 200 ml van het kokende water toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.

3

Zorg ondertussen dat de parelcouscous net onder water staat in een pan met deksel, breng aan de kook en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 – 14 minuten. Roer af en toe door, zodat de parelcouscous niet aan de pan blijft plakken. Giet daarna af, roer de korrels los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

4

Snijd ondertussen de witte ciabatta open en elke helft in drie repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bestrooi met de overige knoflook, peper en zout. Bak in 6-8 minuten krokant in de oven.

5

Haal ondertussen de soeppan van het vuur. Voeg de helft van de zure room toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Roer vervolgens de parelcouscous door de soep.

6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de grana padano, de overige zure room en de dragon. Serveer met de soepstengels.