Tomaat- mozzarellabrood uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomaat- mozzarellabrood uit de oven

Tomaat- mozzarellabrood uit de oven

2 porties | met Italiaanse kruiden en basilicum

Knapperig brood, gesmolten mozzarella en warme, zoete tomaatjes - met dit recept zet je het binnen 20 minuten op tafel!

Labels:
Recept
Allergenen :
Rogge
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

10 gram

Vers basilicum

200 gram

Passata

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Rode currysoep

(Kan bevatten Soja, Selderij, Amandelnoten, Gerst, Mosterd, Eieren, Melk (inclusief lactose), Spelt, Kamut, Walnoten, Sulfiet, Lupine, Rogge, Hazelnoten, Gluten, Haver, Tarwe, Vis, Pinda's)

2 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3577 kJ
Energie (kcal)855 kcal
Vetten42.4 g
waarvan verzadigd29.3 g
Koolhydraten94.2 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels10.4 g
Eiwitten27.7 g
Zout6.4 g

Benodigdheden

•Kleine kom
•Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de baguette in de lengte.
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Meng in een kleine kom de passata met de Italiaanse kruiden, de helft van het basilicum, 1 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
2
  • Halveer de tomaten.
  • Scheur de mozzarella in kleine stukjes.
  • Leg de helften van het brood op een bakplaat met bakpapier en verdeel de passata erover. 
  • Leg daarop de mozzarella en de tomaten.
3
  • Bak het brood 6 - 8 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is. 
4
  • Garneer het brood met het overige basilicum en breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd het brood in plakjes en leg op een grote schaal of bord.