Tomaat-mozzarella brood uit de oven
met Italiaanse kruiden en basilicum
Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
•Gerst
•Rogge
•Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
/ Voor 2 personen
2 stuk(s)
Witte demi-baguette
(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)
10 gram
Vers basilicum
200 gram
Passata
1 zakje(s)
Italiaanse kruiden
1 bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Tomaat
Zelf toevoegen
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Serveerschaal
Instructies
1
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer het brood in de lengte.
- Snijd het basilicum fijn.
- Meng in een kom de passata met de Italiaanse kruiden, de helft van het basilicum, 1 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
2
- Halveer de tomaten.
- Scheur de mozzarella uit elkaar in kleine stukjes.
- Leg de helften van het brood op een bakplaat met bakpapier en verdeel het tomatenmengsel erover.
- Leg daarop de mozzarella en de tomaten.
3
- Bak het brood 6 - 8 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
4
- Garneer het brood met het overige basilicum en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd het brood in plakjes en leg op een grote schaal of bord.