Thaise noedels met snijbonen en zoete honingpinda’s
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thaise noedels met snijbonen en zoete honingpinda’s

Thaise noedels met snijbonen en zoete honingpinda’s

Een typisch Thais gerecht met omeletreepjes en koriander

Er is een dat alle Thaise gerechten gemeen hebben: de balans tussen zoet, zuur, zout en pittig is precies goed! Het gedroogde citroengras, sereh genoemd, heeft, door het drogen en malen, een iets sterkere smaak dan vers citroengras.

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen :
Gluten
Eieren
Soja
Pinda's
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

⅕ stuk(s)

Rode peper

200 gram

Snijbonen

1 stuk(s)

Bosui

2 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

1 tl

Gemalen citroengras

75 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

10 gram

Pikante honingpinda's

(Bevat Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)556 kcal
Energie (kJ)2326 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten13 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel.

Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm.
2

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd klein. Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm. Snijd de bosui in flinterdunne ringen en bewaar het witte en groene deel apart. Snijd of hak de koriander fijn.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook, rode peper en het witte deel van de bosui 2 minuten op laag vuur. Voeg de snijbonen, het groene deel van de bosui, de sereh en 3 el water per persoon toe, draai het vuur middelhoog en bak, afgedekt, 8 minuten.

4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel en giet af. Spoel af met koud water en laat uitlekken.

Bak per persoon 1 omelet.
5

Kluts de eieren met een scheutje melk, peper en zout in een kom. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak per persoon 1 omelet. Snijd vervolgens de omelet in smalle repen.

Voeg de noedels toe.
6

Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan met groenten. Breng op smaak met de sojasaus en bruine suiker en verhit nog 1 minuut. Voeg de helft van de omeletreepjes toe.

Garneer met honingpinda's en koriander
7

Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de overige omeletreepjes, de honingpinda’s en koriander.