topBanner
Thaise noedels met snijbonen en pikante honingpinda’s

Thaise noedels met snijbonen en pikante honingpinda’s

Lees meer

Er is iets dat alle Thaise gerechten gemeen hebben: de balans tussen zoet, zuur, zout en pittig is precies goed! Het gedroogde citroengras, sereh genoemd, heeft, door het drogen en malen, een iets sterkere smaak dan vers citroengras.

Labels:Lekker snelPittigVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenEiSojaPinda'sNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

400 gram

Snijbonen

2 stuk(s)

Bosui

4 takje(s)

Verse koriander

2 tl

Gemalen citroengras

150 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

20 gram

Pikante honingpinda's

(BevatPinda's, Noten)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)514 kcal
Vetten14.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels13 g
Eiwitten18 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Wok
Koekenpan
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.

2

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper klein. Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm. Snijd de bosui in ringen. Snijd of hak de koriander fijn.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook, rode peper en de bosui 2 minuten op laag vuur. Voeg de snijbonen, de sereh en 3 el water per persoon toe. Draai het vuur middelhoog en bak, afgedekt, 8 minuten.

4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel en giet af. Spoel af met koud water en laat uitlekken.

5

Kluts de eieren met een scheutje melk, peper en zout in een kom. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak per persoon 1 omelet. Snijd vervolgens de omelet in smalle repen.

6

Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan met groenten. Breng op smaak met de sojasaus en bruine suiker en verhit nog 1 minuut. Voeg de helft van de omeletreepjes toe.

7

Verdeel het gerecht over de borden, verdeel de overige omeletreepjes erover en garneer met de pinda’s en koriander.