HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconThaise Noedels Met Snijbonen En Pikante Honingpinda’s
topBanner
Thaise noedels met snijbonen en pikante honingpinda’s

Thaise noedels met snijbonen en pikante honingpinda’s

Lees meer

Er is iets dat alle Thaise gerechten gemeen hebben: de balans tussen zoet, zuur, zout en pittig is precies goed! Het gedroogde citroengras, sereh genoemd, heeft, door het drogen en malen, een iets sterkere smaak dan vers citroengras.

Labels:Lekker snelPittigVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenEiSojaPinda'sNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

400 gram

Snijbonen

2 stuk(s)

Bosui

4 takje(s)

Verse koriander

2 tl

Gemalen citroengras

150 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

20 gram

Pikante honingpinda's

(BevatPinda's, Noten)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)514 kcal
Vetten14.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels13 g
Eiwitten18 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Wok
Koekenpan
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.

2

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper klein. Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm. Snijd de bosui in ringen. Snijd of hak de koriander fijn.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook, rode peper en de bosui 2 minuten op laag vuur. Voeg de snijbonen, de sereh en 3 el water per persoon toe. Draai het vuur middelhoog en bak, afgedekt, 8 minuten.

4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel en giet af. Spoel af met koud water en laat uitlekken.

5

Kluts de eieren met een scheutje melk, peper en zout in een kom. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak per persoon 1 omelet. Snijd vervolgens de omelet in smalle repen.

6

Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan met groenten. Breng op smaak met de sojasaus en bruine suiker en verhit nog 1 minuut. Voeg de helft van de omeletreepjes toe.

7

Verdeel het gerecht over de borden, verdeel de overige omeletreepjes erover en garneer met de pinda’s en koriander.