Thaise komkommersalade met gezouten pinda's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Thaise komkommersalade met gezouten pinda's

met frisse dressing van limoen, rode peper en vissaus

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Deze side salad met komkommer, vissaus, verse kruiden en pinda's is een frisse en smakelijke toevoeging aan jouw maaltijd.

Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

10 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

1 stuk(s)

Limoen

30 gram

Gezouten pinda's

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)583 kJ
Energie (kcal)139 kcal
Vetten9.2 g
waarvan verzadigd1.1 g
Koolhydraten9.2 g
waarvan suikers3.6 g
Vezels3.2 g
Eiwitten5.5 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Saladekom

Instructies

1

Halveer de komkommer en snijd in dunne plakken. Snijd de munt, koriander en Thais basilicum fijn (zie Tip).

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kan toevoegen.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper (s) fijn. Snijd de helft van de limoen in partjes en pers de andere helft uit boven een saladekom.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

3

Meng in dezelfde saladekom de knoflook, 1/2 zakje vissaus en 1/4 rode peper met de verse kruiden. Voeg de komkommer toe en meng goed door elkaar. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

4

Hak de pinda's grof. Verdeel de salade over kommen en garneer met de pinda's. Serveer de partjes limoen ernaast.